El robatori de cablejat a la zona de l’Arboç provoca una avaria a la línia de l’AVE Figueres-Barcelona-Madrid

Viatgers atrapats a l’estació de Sants de Barcelona (Foto: ACN)
08/08/2022 - 09:37h

S’ha detectat l’acte de vandalisme entre la zona del Baix Penedès i la Pobla de Montornès

La circulació de trens d’alta velocitat ha quedat suspesa aquest dilluns al matí a la línia Figueres Vilafant-Barcelona-Madrid. Segons ha explicat Adif, s’ha aturat el pas de vuit trens fins a les 8h30 per un robatori de 600 metres de cable en la infraestructura des de l’Arboç fins a Figueres-Vilafant.

Renfe ha hagut de redirigir els viatgers de Figueres i Girona cap a Barcelona a través de Rodalies. Fonts d’Adif han confirmat que a les 8.25 h s’havia restablert la circulació entre Madrid, Saragossa i el Camp de Tarragona, amb una sortida “imminent” d’un AVLO amb 400 passatgers.

Els viatgers amb destinació a la capital catalana des de Madrid o viceversa poden sol·licitar el reintegrament del bitllet, esperar el restabliment de la línia o viatjar fins al Camp de Tarragona.

Segons l’empresa pública, el servei es podria restablir a mig matí, cosa que implica que fins llavors es veuran afectats 20 trens a Renfe.           

Els viatgers afectats per la incidència podran canviar el bitllet o anul·lar-lo sense cap cost. Segons Adif, no és possible establir un servei alternatiu per carretera “per la logística pròpia de les companyies d’autocars”.

L’acte vandàlic ha tingut lloc la matinada passada. Cap a les 2.30 h de la matinada s’han detectat afectacions a les comunicacions, senyalització, detectors de caigudes d’objectes i altres dispositius de seguretat entre l’Arboç i Figueres

Tècnics de la companyia s’han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica en les dues vies en un tram d’uns 200 metres al voltant del punt quilomètric 545, entre l’Arboç i La Pobla de Montornès.

Segons les primeres estimacions, s’haurien sostret uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització.

Adif, que ha condemnat “enèrgicament” l’acte vandàlic, ja ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra els fets i ha comunicat a les empreses operadores, Renfe i Ouigo, la suspensió del tràfic ferroviari entre les estacions del Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant. Al seu torn, les operadores han traslladat a Adif la supressió del servei en tota la línia d’alta velocitat.

Diversos equips d’Adif estan treballant per agilitzar la posada en marxa de la línia i assenyalen la “gravetat” dels danys així com les complexes tasques de reposició de les instal·lacions malmeses. La primera previsió és que a mig matí es pugui reprendre la circulació de forma progressiva.

Un detingut

En relació a aquesta incidència, els Mossos d’Esquadra han detingut aquest mateix dilluns un home de 19 anys relacionat amb el robatori de cablejat. La detenció s’ha fet al municipi de Santa Oliva (Baix Penedès). El cos policial manté la investigació oberta i no descarta més detencions.

També et pot interessar

Comentaris