Un Sant Fèlix protegit per ‘tamagotchis’, l’estampa trencadora d’aquest any

03/08/2022 - 18:17h

L’artista riudebitllenca Aura Gumà ha presentat una proposta “innovadora, juganera i engrescadora”

Els administradors de la festa major de Vilafranca d’aquest any han presentat aquest dimecres l’Estampa de Sant Fèlix, encàrrec que ha recaigut en la riudebitllenca, Aura Gumà Saumell ‘Xuquin’. La presentació havia de fer-se a les escales de Sant Maria, per fer un simbolisme tot recordant on sant Fèlix entra el 30 d’agost però la calor i el sol que queia a aquella hora ha fet desistir els administradors que finalment han traslladat la presentació al pati del Palau Reial de Vinseum.

Un sant que manté la seva essència i el seu realisme i que els administradors destacaven que “ens ha agradat molt perquè pensem que és una proposta molt innovadora, juganera i engrescadora”, han dit els administradors. Aura Gumà explicava que amb aquesta estampa ha tornat als seus orígens amb el dibuix. Un Sant Fèlix protegit per diversos tamagotchis de diferents colors.

Gumà ha fet un dibuix sobre fusta amb retoladors i tackers permanents amb un fons de pintura acrílica tècnica que també utilitzat per dibuixar els tamagotchis, una joguina que Gumà, ha explicat, que de petita hi jugava molt. L’estampa, que tindrà un tamany allargat, manté la figura original de Sant Fèlix que contrasta amb el fons dels ninots pixel·lats. Tamagotchis que ha recordat Gumà quan era petita en tenia tants i que calia cuidar-los constantment, un fet que utilitzat per simobilitzar el fet que els tamagotchis cuiden sant Fèlix. Ella s’ha emmirallat amb els clàssics.

Una estampa que com sempre generarà comentaris per a tots els gustos.

També et pot interessar

Comentaris