Els Castellers de Mediona signen la millor actuació de la seva història a la diada de festa major

02/08/2022 - 18:13h

Els de la camisa de color texà s’anoten per primera vegada a la seva història el 3d7 i l’acompanyen amb el 4d7 i el 5d6

Si fa tres setmanes destacàvem la recuperació del 3d7 per part dels Bous de la Bisbal, ara, precisament els fillols de la colla bisbalenca, els Castellers de Mediona, han sumat un èxit personal en descarregar per primera vegada a la curta història de la colla el 3d7. A l’actuació de festa major, on els acompanyaven a plaça els Al·lots de Llevant, els de la camisa de color texà van arrodonir la seva millor actuació amb el 4d7, el cinquè de la temporada, i el 5d6, un castell que a la colla li serveix per fer pujar més camises i que encara no l’havien fet després de la pandèmia. Val a dir que la colla medionenca, fundada el 2017, no havia ajuntat dos castells de set mai abans.

Carles Requena, el seu cap de colla es mostrava molt satisfet “ara mateix aquest és el nostre sostre però ens plantegem per un futur no immediat el quatre amb l’agulla”. Però per això hauran de treballar el pilar de cinc que de moment encara no han aconseguit mai a plaça, malgrat que n’han fet un parell d’assaig amb la xarxa. “Encara no el veig perfecte per portar-lo a plaça”, diu Requena que reconeix que malgrat la tècnica ho tingui entre cella i cella de moment el repte és a llarg termini i pensant en la propera temporada. “Som una colla d’un poble petit però que té moltes activitats i això va en contra nostre per sumar més camises”, diu. A més, dels cinc anys d’existència de la colla, dos han estat de pandèmia amb la conseqüent pèrdua d’activitat. La colla té uns 120 associats però Requena explica que si bé per festa major s’han reunit un centenar de camises quan és l’hora de sortir de casa la xifra pot baixar fins als 70.

Ara a finals d’agost tenen una actuació a Castellbisbal i per al setembre a Collbató. “Som una colla de poques actuacions”, reconeix Requena que ressalta que la colla medionenca té per norma la “prudència” i que si són poques camises el sostres és la torre de sis, que ja n’han fet unes quantes i altres castells de sis pisos. “No estirem més el braç que la màniga”, destaca.

La colla assaja els dimarts, de 18 a 20 hores i els divendres de 18 a 21 hores al Casal Medionenc de Sant Joan de Mediona.

També et pot interessar

Comentaris