Formant persones per entrar al mercat laboral

01/08/2022 - 17:33h

L’Ajuntament de Vilafranca i l’empresa XTA finalitzen un formació a mida per trobar instal·ladors de fibra òptica

L’Ajuntament de Vilafranca i l’empresa Xarxes de Telecomunicacions Alternatives (XTA) han dut a terme els darrers dos mesos una formació en instal·lació de xarxes de fibra òptica que ha permès formar 15 persones. El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, i el gerent de XTA, Jordi Bastardas han fet balanç d’un curs que ha permès que 6 d’aquestes 15 persones s’hagin incorporat a l’empresa de forma immediata, que dues més siguin contractades properament per una altra empresa i una altra estigui creant el seu propi projecte.

El regidor Montfort es mostrava molt satisfet de la col·laboració entre Ajuntament i empresa per oferir aquesta formació a mida per incorporar nous treballadors. “Ja vam col·laborar l’any 2019 i ara hi hem tornat. Ha estat una experiència molt positiva. Vull fer una crida a altres empreses que es trobin en la mateixa situació de necessitar treballadors especialitzats que col·laborin amb l’Ajuntament per formar-ne. Tothom en sortim beneficiats: l’empresa troba treballadors, els treballadors en poc temps poden trobar feina i així reduïm l’atur a la Vila”, afirmava.
La formació, teòrico-pràctica, ha tingut una durada de 160 hores repartides entre els mesos de juny i juliol. Les persones que han fet el curs, que havien d’estar a l’atur, van seguir un procés de selecció previ i a les persones que de moment no s’han inserit laboralment se’ls continua fent un seguiment per facilitar-ne la inserció.

Per la seva banda, Jordi Bastardas també es mostrava content de la formació que ha permès incorporar 6 treballadors en un moment en què l’empresa està en un procés d’ampliació del seu projecte més enllà de la Vegueria Penedès. “Estem començant a treballar al Tarragonès i a l’Alt Camp. La pandèmia ha fet veure la necessitat d’estar ben connectats en matèria de telecomunicacions, sobretot les zones rurals. A XTA ara som 73 treballadors i la intenció és continuar creixent”, va explicar.

Bastardas agraïa la col·laboració de l’Ajuntament i destacava la motivació dels nous treballadors que s’han incorporat, persones de l’Alt Penedès d’entre 18 i 50 anys. El curs s’ha dut a terme amb la col·laboració també del Servei d’Ocupació de Catalunya-SOC.

També et pot interessar

Comentaris