Vilafranca aposta pel lideratge en energies renovables

L’Ajuntament instal·larà plaques fotovoltàiques en 9 edificis municipals d’ara fins l’any vinent

L’Ajuntament està disposat a convetir Vilafranca en ciutat capdavantera en l’aposta per les energies renovables i l’eficiència energètica. Per aquetst motiu ja estan en marxa els projectes d’instal·lació de plaques fotovoltàiques a les cobertes dels edificis municipals de Vinseum, la Fassina, l’Ateneu Municipal i l’escola Pau Boada. Amb una inversió de 200.000€, es calcula que es podrà reduir en 52 tones l’emissió de CO2.


El responsable d’Acció Territorial i Serveis Urbans de l’Ajuntament, Francisco Romero, i la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, van presentar aquestes actuacions, que es completaran l’any 2023 amb una nova inversió per instal·lar plaques fotovoltàiques als edificis de l’Enològica, mercat de Sant Salvador, pavelló de la Gamba, llar d’infants el Parquet i escola Cristòfor Mestre, uns projectes que representaran una inversió de 265.000€.


D’aquesta manera, l’Ajuntament fa una aposta ferma per l’eficiència energètica amb la intenció de donar exemple i aconseguir que cada vegada més particulars i empreses pugin al carro de les energies renovables.
En un altre sentit, Lourdes Sánchez també va anunciar que l’Ajuntament obrirà el setembre vinent una nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges i edificis residencials, per a façanes, cobertes i tancaments. Aquesta iniciativa ja es va provar l’any passat a manera de prova pilot i van ser 74 els habitatges que es van beneficiar dels ajuts, que partien d’una partida municipal de 120.000€, la mateixa quantitat que es reserva per a la convocatòria d’enguany.La novetat amb vista al setembre, quan s’obrirà la pròxima convocatòria, és que podran optar als ajuts els locals amb activitat econòmica ubicats en baixos de carrers inclosos en l’àmbit del PIIC i també locals propietat i seu d’entitats de Vilafranca. Els ajuts seran del 30% i d’un 40% en el cas de comunitats de propietaris de 3 o més habitatges. La convocatòria estarà oberta fins el 31 de desembre d’enguany i fins a esgotar la partida.
L’Oficina Local d’Habitatge, al carrer Sant Pere, 3, actuarà de finestreta única per atendre la ciutadania en totes les qüestions relacionades amb la tramitació i la gestió de les ajudes per a la rehabilitació energètica dels habitatges.

També et pot interessar

Comentaris