El Penedès abandona el nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendi

25/07/2022 - 18:21h

Les previsions de normalització de les temperatures els pròxims dies deixen l’estat d’alerta concentrat a l’Empordà

Segons les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya avui dilluns serà el darrer dia de l’onada de calor. A partir de demà es preveu que es normalitzin les temperatures i es recuperin les humitats tot i que les temperatures mínimes seran altes al litoral. També s’espera un canvi de temps que ens podria portar precipitacions aquesta setmana. Aquest fet ha dut el departament d’Interior de la Generalitat a concentrar els afectats pel nivell 3 del Pla Alfa a 28 municipis de l’Alt i el Baix Empordà, de manera que els 13 de l’Alt Penedès i els 8 del Baix, a més de l’espai natural del Montmell i Marmellar queden exclosos de les mesures restrictives vigents gairebé des de principi de juliol.

Tot i la millora en les previsions meteorològiques, es continuen fent crides a extremar les precaucions perquè la vegetació ha quedat molt malmesa després d’aquest episodi extens de temperatures extremes i baixes humitats. El risc, doncs, es mantindrà especialment elevat a l’Empordà per l’entrada de tramuntana que mantindrà les temperatures elevades previsiblement fins dimecres.

Davant d’aquesta situació de millora generalitzada, a proposta del Comitè Tècnic i amb el vistiplau del Consell Assessor del Pla INFOCAT, s’ha acordat no prorrogar les mesures restrictives vinculades al risc d’incendi que estan vigents des del passat divendres 22 i fins a les 23:59 hores d’avui dilluns. Es mantindran però les mesures de prevenció i restricció pròpies del pla alfa en funció de la situació de cada municipi.

També et pot interessar

Comentaris