EL CCAP participa en el projecte pilot de l’ACM per l’elaboració de plans d’ingretitat

20/07/2022 - 18:47h

El president de l’Associació Catalana de Municipis, Lluís Soler, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, van signar el conveni

Lluís Soler va destacar que”el compromís d’autoexigència dels ens locals va molt més enllà de les bones polítiques públiques, la transparència i el rendiment de comptes. Amb els Plans d’Integritat fem un salt per posar al centre de les polítiques municipals i comarcals la bona governança, la transparència, les dades obertes i la lluita contra la corrupció”.

La Fundació Transparència i Bon Govern de l’ACM  va publicar una primera Guia per a la implantació de plans d’integritat als ajuntaments el novembre de 2021. Ara ha iniciat la segona fase per adaptar-la a les característiques pròpies dels consells comarcals. Per seleccionar els consells comarcals participants, l’ACM va fer una convocatòria pública i va valorar les diferents candidatures.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental han estat escollits per  l’ACM per estudiar les competències i els serveis dels consells comarcals i les dinàmiques organitzatives específiques. S’analitzarà quina incidència poden tenir en la presa de decisions i en la gestió pública, amb l’objectiu d’adaptar les mesures i els instruments d’integritat de la Guia als consells comarcals.

Xavier Lluch va afirmar que “Cal adoptar mesures que millorin la confiança de les persones en l’Administració i els seus representants. Amb aquest Pla d’Integritat i amb la col·laboració de l’ACM, el Consell Comarcal podrà convertir-se en una institució amb la màxima integritat i ètica públiques. Ho hem demostrat en temes de Transparència i Bon Govern; en això també volem anar més enllà del que és estrictament normatiu i saber què podem fer per millorar la nostra gestió”.

Durant les properes setmanes es portaran a terme sessions de treball de camp per part de la consultora Daleph (contractada per la Fundació Transparència i Bon Govern) amb els serveis tècnics i electes del Consell Comarcal. També s’han programat sessions de formació i sensibilització durant el mes de setembre per als càrrecs electes i els tècnics del Consell a càrrec de l’Oficina Antifrau de Catalunya, que col·labora en el projecte.

Està previst que l’elaboració del Pla d’Integritat finalitzi durant el segon semestre de l’any 2022.

També et pot interessar

Comentaris