El darrer ple del curs a l’Ajuntament de Vilafranca centra el debat en les mocions

La policia està fent una important tasca de prevenció a la rambla de la Girada, però el veïnat creu que no n’hi ha prou

La moció de VeC per garantir el descans del veïnat de les zones d’oci no rep el suport de l’equip de govern en considerar que el que s’hi reclama ja s’està fent

El darrer ple del curs abans de l’inici de les vacances d’estiu a l’Ajuntament de Vilafranca va ser de tràmit i el debat es va centrar en les diverses mocions presentades pels grups de l’oposició.
VeC va presentar una moció “per garantir a la ciutadania l’ús de l’espai públic com a lloc de convivència garantint el descans dels veïns i veïnes”. El grup, com ja ha anat apuntat diversos cops recentment, es queixa de la “privatització de l’espai públic” i d’un “desequilibri entre l’oci, el negoci i el dret a descansar”. Per VeC, “no s’ha d’estigmatitzar el sector de l’oci perquè el problema és l’incivisme i la concentració de persones en zones molt àmplies de terrasses”. També fa una petició de modificar l’ordenança de sorolls per adaptar-la als criteris de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
Els grups municipals d’ERC i la CUP es van alinear al costat dels Comuns tot reclamant que l’Ajuntament “actuï amb diligència, ja”, segons Montse Espinosa, d’ERC, que va reclamar “disminuir la densitat de taules i reduir horaris”, a més de combatre l’incivisme creixent. De la seva banda, la CUP va reclamar que “l’equip de govern no miri cap a una altra banda i atengui les queixes del veïnat”.


Però els socis de govern, JxV i PSC, i tampoc el regidor de Ciutadans, no van secundar la moció en entendre que el que s’hi reclama ja s’està duent a terme des de l’Ajuntament. La regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, va demanar que “la moció es deixi sobre la taula i es convoqui una reunió político-tècnica per poder treballar amb objectivitat, rigor i ganes de sumar”.
De la seva banda, el regidor de Convivència i Ciutadania, Joan Manel Montfort, va reiterar que la mesura implantada per la pandèmia d’ampliar l’espai de terrasses ja no és vigent des de l’abril i que la modificació de l’ordenança de sorolls “no solucionarà el problema”, sinó que cal avançar en l’educació en civisme i cada cop que hi hagi queixes per soroll avisar la Policia Local. Montfort va reiterar que l’Ajuntament està molt a sobre del local de la Girada que darrerament està en el centre de les queixes del veïnat, on ja s’hi ha fet inspecció i controls horaris de tancament.
Una altra moció que va generar debat i que tampoc va prosperar va ser la que reclamava el suport a la ILP per la regularització extraordinària d’immigrants a l’Estat, amb el vot en contra de l’equip de govern i Ciutadans.En el ple es va aprovar, entre d’altres punts, el compte general del 2021 i de manera inicial i per unanimitat, la modificació de l’ordenança general de subvencions, que ha de servir per simplificar i agilitzar procediments i justificacions per part dels sol·licitants. També va tirar endavant que l’Ajuntament i els ens municipals puguin revisar els preus dels contractes d’obres.
Ara, el ple municipal descansa durant un mes i l’activitat plenària tornarà amb la convocatòria del setembre.

També et pot interessar

Comentaris