L’Ajuntament de Vilafranca impulsa obres en 10 carrers fins la primavera del 2023

La setmana que ve comença el projecte del carrer Tossa de Mar i a l’agost, el tram inicial de la rambla de la Girada

Bateria d’obres de reurbanització de diversos carrers en el tram final de la legislatura 2019-2023. L’Ajuntament de Vilafranca preveu enllestir els projectes dels carrers inclosos en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i el Carrer Comerç (PIIC) d’ara fins la primavera de l’any vinent. Aquest conjunt d’obres,en xifres, parla de la reurbanització d’un total de 24.500 m2 corresponents a la intervenció en 10 carrers on es plantaran 200 arbres, i es farà una inversió de 9 milions d’euros (prop de 7 per a la reurbanització i 1,8 per a la renovació de la xarxa de clavegueram, d’1,5 quilòmetres). Del cost total, el regidor va indicar que l’Ajuntament rebrà un 40% en concepte de subvencions externes.


“Són unes dades impactants”, declarava el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, durant la presentació d’un calendari d’obres que arrenca la setmana que ve amb l’actuació en la totalitat del carrer Tossa de Mar i continua el mes d’agost amb el primer tram de la rambla de la Girada.
En la intervenció al carrer Tossa de Mar s’hi invertiran prop d’1.850.000 euros repartits en tres trams on es renovarà el clavegueram i s’urbanitzarà tot el carrer. Aquesta obra finalitzarà l’abril del 2023.
La primera quinzena d’agost començarà la nova urbanització del tram inicial de la rambla de la Girada, que es preveu finalirzar el febrer de l’any vinent. El projecte afectarà 4.348 m2, entre els carrers Irla i Tarradellas, i té un pressupost de 942.000€. Romero va explica que totes les actuacions previstes es duran a terme seguint criteris de desenvolupament sostenible, amb estalvi energètic, menys despesa de manteniment i reduïnt l’efecte illa de calor.
Pel que fa a l’edificació, Romero va indicar que al setembre també començaran les obres de reforma d’urgències de l’antic hospital, al carrer Vidal, que acollirà 12 allotjaments temporals.


D’entrada, els primers carrers on finalitzaran les obres seran el carrer del Carme, abans de l’inici del curs escolar, i el carrer Banys. El projecte de més embergadura del PIIC, el carrer Comerç, tindrà l’execució enllestida cap a final d’any. Aproximadament per les mateixes dates es preveu que finalitzin les obres de reurbanització al carrer Sant Julià i la banda dels números parells del carrer General Prim, on aquests dies ja es fan les obres de substitució del clavegueram. Ja al gener, finalitzaran les obres a la zona dels carrers Lluna, plaça Puigmoltó i Sant Jocund.

El regidor d’Urbanisme va explicar que amb la voluntat de renovar Vilafranca des del punt de vista de la reforma urbana, econòmica i social i fent-la extensiva a altres barris de la vila, l’Ajuntament ja treballa en nous projectes, que s’inclouran en el pressupost de l’any que ve i anys següents, entre els que destaquen el carrer Sant Pere fins al passatge Moliner (barri del Centre), l’avinguda Catalunya (Sant Julià), el tram final del carrer Sant Pau (les Clotes), el parc del Poble Nou (Poble Nou), carrers Bisbe Estalella i Melió (Molí d’en Rovira), carrer Espirall, entre els carrers la Granada i Sant Sadurní (Espirall), i l’avinguda Lluís Companys (Girada).
Romero va confirmar que són projectes en els quals ja fa temps que hi treballa l’Ajuntament en alguns dels quals fins i tot ja s’han anat recollint suggeriments del veïnat. Ara, cal “aprofitar que hi ha recursos i convocatòries obertes perquè la inversió arribi a Vilafranca”.

També et pot interessar

Comentaris