La Moixiganga de Sitges diu sí a la Festa Major de Vilafranca

A falta d’acabar de tancar temes logístics, el ball accepta l’oferiment de l’Ajuntament vilafranquí

A falta d’acabar de tancar alguns temes relacionats amb la logística, la Moixiganga de Sitges ha acceptat la proposta de l’Ajuntament i serà l’encarregada d’acompanyar sant Fèlix per la festa major de Vilafranca.
La predisposició del grup, la disponibilitat dels balladors i el vistiplau de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges han tingut més pes en la decisió que els condicionants a causa de les dates (la festa major de Sitges és una setmana abans que la de Vilafranca). Des de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, de la qual forma part la Moixiganga, la seva presidenta, Vinyet Esteban, diu que van rebre “amb sorpresa” l’oferiment de Vilafranca. Sorpresa i “tristor” perquè veuen com una mala notícia que el patrimoni festiu i popular tingui problemes per subsistir.

En qualsevol cas, els balladors de seguida van mostrar les seves ganes de ser a Vilafranca per festa major, en la que serà la primera vegada en la història recent que la Moixiganga de Sitges participa en una festa que no és la seva . El ball ha mostrat la seva “il·lusió” de participar en una festa major com la de Vilafranca i des de Sitges s’anuncia que vindran a participar “amb tot el respecte”. La Moixiganga, segons Esteban, “és un ball que per a Sitges és el més solemne de tots”. Està formada per 15 balladors, que representen vuit misteris, i la primera referència data del 1853.

La proposta es va posar ahir sobre la taula en la darrera sessió del curs del Consell de la Festa Major de Vilafranca i també se’n parlarà amb el quintet administrador.
L’Ajuntament vol tenir aquest tema tancat abans de finalitzar el mes de juliol.

També et pot interessar

Comentaris