L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès engega l’Auditoria Ciutadana

13/07/2022 - 19:00h

L’alcaldessa es reuneix amb les persones seleccionades per sorteig per tal que en formin part

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, es va reunir aquest dimarts amb les persones seleccionades -mitjançant sorteig- perquè formin part de l’Auditoria Ciutadana.

En total, la Junta de Govern del 13 de juny va seleccionar 10 persones majors de 18 anys perquè formessin part de l’Auditoria Ciutadana.

La participació en cap cas és obligatòria i permet que les persones escollides puguin consultar documentació de la comissió de comptes i assistir com a oients a la Comissió de Comptes del pressupost 2021 de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

La reunió va servir per explicar als assistents el funcionament de l’Auditoria Ciutadana i dels comptes municipals, tal com es detalla en el Reglament d’Organització Municipal (ROM).

Així doncs, val a dir que “l’Auditoria Ciutadana no és un òrgan col·legiat. L’objectiu és acostar els comptes municipals a la ciutadania. En la Junta de Govern Local anterior a la convocatòria de la Comissió de comptes, es triaran aleatòriament pel cens 10 persones majors d’edat que participaran com a convidats, de manera voluntària i com a oients, de la Comissió de Comptes (consultar factures, comptabilitat…)”.

El ROM bisbalenc també apunta: “Aquestes 10 persones rebran la notificació de la Junta de Govern local conforme se’ls convida a participar-hi. En la mateixa notificació se’ls citarà a l’Ajuntament perquè secretaria-intervenció i el/la regidor/a d’Hisenda els expliquin el funcionament de la comissió de comptes. Podran consultar la documentació de la comissió de comptes dins d’un termini de 15 dies i assistir com a oients de la Comissió de Comptes”.

Els veïns seleccionats podran consultar informació i documentació relacionada amb la Comissió de Comptes i assistir, com a oients, a la Comissió de Comptes, que tindrà lloc el 29 de juliol i que comptarà amb la participació d’un membre de cada partit polític de la Corporació amb vot ponderat i de l’alcaldessa com a presidenta.

També et pot interessar

Comentaris