La Guàrdia Civil confisca dues plantacions de marihuana en xalets de Calafell

11/07/2022 - 17:01h

Ha intervingut 326 plantes en instal·lacions ‘indoor’ alimenades amb subministrament elèctric il·legal

A primeres hores del matí del passat dimecres 6 de juliol, personal de la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona especialitzat en la lluita contra el cultiu de marihuana va donar per finalitzada la que s’ha anomenat Operació SABLA SIVE.

La Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb tècnics de la companyia elèctrica ENDESA, han desmantellat totalment dues plantacions de marihuana tipus ‘indoor’ que es trobaven ocultes a dos xalets del terme municipal de Calafell.

Segons ha trascendit aquest dilluns, les plantacions van ser detectades per agents de recerca de la Comandància a mitjans del mes de maig passat, requerint la col·laboració d’ENDESA, per al control del subministrament elèctric que alimentava les plantacions, obtingut de manera irregular mitjançant connexions fraudulentes a la xarxa.

Després de dos mesos de recerca i vigilància sobre les plantacions, el grup de recerca, a l’empara del Jutjat d’Instrucció número 8 del Vendrell, va formalitzar les entrades i registres als dos xalets.

Aquesta operació ha permès la desmantellament total de dues plantacions en actiu estat de funcionament, que comptaven amb tots els mitjans per al cultiu i producció d’aquesta planta, procedint a la detenció d’una persona, que en el moment de l’entrada es trobava a l’interior d’un dels xalets.

326 plantes
Com a resultat de la intervenció, s’han confiscat 326 plantes de marihuana en avançat estat de floració, 33 focus especials per al cultiu de marihuana d’alt consum energètic, 17 transformadors elèctrics, cinc filtres d’aire, 7 splits d’aire condicionat, 7 compressors, una bicicleta elèctrica, ventiladors i divers material relacionat amb el cultiu de marihuana.

La investigació desenvolupada per agents de recerca fiscal de la Guàrdia Civil en col·laboració amb tècnics d’ENDESA s’emmarca en la línia de lluita contra el cultiu de marihuana que porta la Comandància de Tarragona.

La unitat de recerca implicada, va considerar les dues entrades i registres després de preveure que les plantes podien estar molt properes a finalitzar la seva floració, per la qual cosa davant d’una possible pèrdua de la collita, que podria haver estat transportada a altres llocs de la demarcació o fins i tot a altres països europeus, va optar per sol·licitar les dues entrades, que finalment van ser concedides per l’autoritat judicial.

La persona detinguda en l’operatiu policial ho ha estat per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Des de la Guàrdia Civil s’apunta que l’organització estava connectada a la xarxa de subministrament elèctric de manera fraudulenta, evitant així el cost de l’alt consum d’energia elèctrica que aquest tipus de cultius necessita i les sospites que n’hagués generat la regularització.

La Guàrdia Civil conclou que amb aquestes actuacions contribueix a reduir l’amenaça que la criminalitat organitzada, habitualment relacionada amb aquest tipus de delictes, pot suposar a la província de Tarragona, on el clima i la proximitat amb la frontera faciliten l’assentament de plantacions tant indoor com outdoor, així com les organitzacions criminals dedicades a aquest tipus d’activitats.

També et pot interessar

Comentaris