Els Castellers de Vilafranca planten el primer gamma extra de la represa

Foto: Xavi Vicente -Castellers de Vilafranca
04/07/2022 - 10:34h

Els de la camisa verda van signar una actuació per emmarcar amb el pilar de vuit amb folre i manilles acompanyat del 3 i el 4d9 folrats i el tercer 4d8 amb l’agulla

La Diada del Pla de la Seu a Tarragona va veure el primer gamma extra post pandèmia de la mà dels Castellers de Vilafranca que, de manera brillant, van signar diumenge una actuació per emmarcar i que va deixar bocabadada a tota l’afició castellera descarregant d’una tacada el 3 i el 4 de nou folrats, aquest segon el primer de la represa descarregat per una colla, juntament amb el 4d8 amb l’agulla amb la cirereta de l’actuació que va ser el pilar de vuit amb folre i manilles. Era el primer gamma extra després de més de dos anys del darrer i els de la camisa verda acabaven de trencar esquemes amb una actuació per emmarcar.

De fet, l’assaig del divendres ja va ser una premonició del que podia arribar a plaça. Sobretot pel 4d9 amb folre que es va fer sencer a l’assaig. Aquest va ser el castell de sortida, un fet poc habitual abans de l’esclat de la pandèmia i un castell que en contades ocasions era el de sortida dels verds. Trencant esquemes els Castellers van descarregar-lo amb molta concentració i deixant bocabadats els presents a plaça per l’execució perfecta. Era el primer descarregat de la represa després que la Vella el carregués per Sant Joan. Seguint amb l’assaig de divendres passat, en aquest cas a la plaça de la Vila com en els vells moments, els verds, que havien posat cassoleta a la prova de 3d9 folrat van tirar-lo de segon castell assolint-lo per primera vegada aquesta temporada i després del darrer que només va quedar en carregat de la diada de Tots Sants del 2020.

En tercera ronda es completava el 4d8 amb l’agulla, el tercer de la temporada tancant així la tripleta vilafranquina. La cirereta quedava per la ronda de pilars quan els verds van clavar de manera magistral el primer gamma extra de la represa amb un pilar de vuit amb folre i manilles de postal gràcies a una execució tranquil·la i molt controlada que tot i presentar algun perill a la descarregada el treball i la concentració del tronc, les manilles, el folre i el peu donava el premi a la colla que acabava de manera exultant i amb els primers càntics de ‘Vilafranca, Vilafranca’. Val a destacar un fet molt interessant i és que els verds van utilitzar diferents enxanetes i acotxadors per l’execució del tres, el quatre i el pilar.

Sens dubte que aquesta actuació esperonarà la colla i probablement moltes camises que s’havien perdut per la pandèmia tornaran a Cal Figarot per afrontar un any de concurs que pot ser emocionant. De moment aquest proper cap de setmana tocarà actuació a Altafulla.

També et pot interessar

Comentaris