Convocada una manifestació per diumenge a l’Arboç en contra de l’ERO a Saint Gobain

01/07/2022 - 13:52h

L’empresa ha fet una oferta per mirar de “mitigar les conseqüències socials” de l’expedient de regulació d’ocupació de la fàbrica del sector del vidre

L’Ajuntament de l’Arboç dona suport a la manifestació convocada per aquest diumenge pel Comité d’Empresa de la fàbrica Saint Gobain en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per la direcció de l’empresa i que pot deixar a 93 famílies sense feina, 42 de les quals de la planta arbocenca i la resta de la d’Avilés (Astúries).

Des de l’Ajuntament de l’Arboç es lamenta aquesta decisió de l’empresa que agreuja una situació ja de per si molt complicada al Baix Penedès. Representants de tots els grups municipals hi assistiran per donar suport.

La manifestació sortirà a les 19h de la mateixa planta i anirà pel carrer de la Cristalería fins a la rotonda del carrer Hortaleza amb la carretera N-340. Continuarà per la carretera nacional travessant la vila fins a la rotonda de la Puntaire i tornarà de nou cap a la rotonda del Carrer Hortaleza i Cristaleria on es farà la lectura d’un manifest de suport als treballadors afectats. 

Es preveu que l’afectació de les diferents vies duri unes 2 hores, entre les 19h i les 21h.

Oferta de prejubilacions

La direcció de Saint-Gobain Sekurit ha ofert aquesta setmana als treballadors de més de 60 anys prejubilacions amb el 70% del sou brut més 3 anys del conveni especial de la Seguretat Social, fins a l’edat ordinària de jubilació.

Amb la proposta, la direcció vol “mitigar les conseqüències socials” de l’ERO. En paral·lel l’empresa ha presentat un pla de recol·locacions “ambiciós” amb l’empresa LHH per a 262 llocs de treballs, 109 dels quals per a operaris. 33 són vacants a Saint-Gobain.

A Catalunya hi ha 45 vacants i a Astúries 31, però fora del grup, en sectors “afins”.

Les vacants dins del grup es compensarien en cas de pèrdua de poder adquisitiu amb el manteniment del salari original durant dos anys i de l’antiguitat, i amb 20.000 euros per compensar el canvi de domicili si es superen els 100 quilòmetres.

A banda d’això, la direcció de la firma ha anunciat la possibilitat d’acollir a l’Arboç un centre logístic de distribució que donaria servei als clients del sud d’Europa i donaria feina almenys a 10 treballadors.

Tot plegat, però, en un context de pèrdues l’any passat de 4 milions d’euros i una previsió de 6,6 aquest any, per la qual cosa la direcció adverteix que no pot dur a terme cap inversió sense fer, prèviament, “l’ajustament que torni la companyia a la senda de la rendibilitat”.

De moment, els treballadors han convocat l’esmentada manifestació per a aquest diumenge a la tarda.

També et pot interessar

Comentaris