‘Stop Malbaratament’, el videoclip de la Mancomunitat per fomentar l’aprofitament alimentari

16/06/2022 - 18:59h

La composició musical és de Neus Ballvé, coneguda pel seu pas pel club super3, en col·laboració amb Joan Solana

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat ha posat en marxa la iniciativa ‘Stop Malbaratament’, una campanya divertida, atractiva i dinàmica per a reivindicar l’aprofitament alimentari i destacar la seva importància per complir l’objectiu de reduir el 10% de la generació per càpita de residus respecte l’any 2017.

La campanya compta amb un videoclip musical, en què l’actriu Neus Ballvé interpreta un seguit d’accions per potenciar l’aprofitament alimentari i evitar així, que aliments que són útils acabin a les escombraries. La idea original i la creació audiovisual ha anat a càrrec Nebraska Produccions i Raimon Benach.

El videoclip s’ha estrenat aquest divendres a les xarxes socials de la Mancomunitat i també es pot visionar en el seu canal de youtube, i al web del 3d8.

Mitjançant una imatge fresca i amb reminiscències a la cançó tradicional de la masovera però amb un estil musical urbà, l’actriu i un seguit de persones que l’acompanyen, recorden alguns dels principals hàbits a tenir en compte per combatre el malbaratament i reduir l’impacte que té en el planeta, llençar aliments que encara tenen valor nutritiu. El vídeo s’ha gravat en diferents emplaçaments de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf per reforçar el compromís local vers la cura del planeta.

Al partir del dilluns, el videoclip es podrà veure a les televisions locals, a les xarxes socials, i també es podran escoltar falques publicitàries en ràdios municipals d’ambdues comarques, que pretenen fer pedagogia sobre la diferència entre data de caducitat i consum preferent, sobre la importància de reaprofitar aliments i d’ajustar les racions dels àpats, i acabar amb la vergonya d’endur-se el menjar sobrant d’un restaurant.

Per reforçar el missatge es publicaran un seguit d’anuncis a premsa escrita, en què es convida a visionar i compartir el videoclip i que incorporen també les principals recomanacions o consells per evitar el malbaratament alimentari.

El municipi de Cubelles serà el primer dels municipis en que es realitzaran actuacions adreçades a la ciutadania amb l’objectiu d’informar sobre aquesta problemàtica. A partir del mes de setembre i al llarg del darrer trimestre de l’any, la campanya seguirà als municipis de Castellví de la Marca, Puigdàlber, Sant Martí Sarroca i la Granada.

També et pot interessar

Comentaris