Romero es presenta com el candidat que posarà la política al servei de la ciutadania

El candidat Francisco Romero saluda la militància
14/06/2022 - 17:09h

El cap de llista del PSC a l’alcaldia de Vilafranca apunta alguns dels eixos del seu programa en un acte que reuneix més d’un centenar de persones a l’Escorxador

Tirar endavant una proposta basada en la realitat que ja s’està gestionant des de l’Ajuntament després de la pandèmia; continuar impulsant projectes ambiciosos relacionats amb l’habitatge, el medi ambient i els drets socials; defensar serveis com la sanitat, l’educació i les infraestructures i “posar la política municipal al servei de les persones”. Amb aquesta intenció es va presentar aquesta setmana el cap de llista pel PSC a les eleccions municipals de l’any vinent, Francisco Romero. El candidat va assegurar que es presentarà als comicis “amb ganes” i buscant el treball conjunt, tot posat per davant els interessos de la ciutadania de Vilafranca.
Amb la resta de la candidatura encara en procés de confecció, Romero i el seu equip ja treballen en l’elaboració d’un programa proper a les inquietuds de la gent i que recollirà la seva particular visió de la política municipal. Una visió que busca superar les desigualtats, dotar de més recursos els equips de professionals de l’Ajuntament, i lluitar per aconseguir més recursos per a la sanitat i l’educació, amb especial èmfasi en el jovent “buscant un sistema de beques que faciliti l’accés de tothom a l’educació”. Tot plegat amb la clara voluntat d’aproximar l’administració local a la ciutadania. En aquest sentit, Romero va explicar que la intenció, si assoleix l’alcaldia, és instal·lar-la una setmana al mes en cada barri per conèixer de més a prop les inquituds del veïnat.

El candidat socialista va subratllar també la importància d’establir diàleg amb tots els grups municipals seguint la línia del seu objectiu de posar els interessos de la ciutadania per davant de tot. La voluntat d’entendre’s amb tothom queda palesa, segons Romero, en el fet que “sempre hem afavorit l’aprovació dels pressupostos municipals, tant si estàvem al govern com a l’oposició”.
Més d’un centenar de persones va omplir la sala d’actes de l’Escorxador en un acte senzill i emotiu que va presentar la regidora Lourdes Sánchez amb els primers compassos del tema de Joan Manuel Serrat, “Cantares”, com a banda sonora. Referències a Machado i als orígens familiars per donar pas a un detallat repàs a la trajectòria vital i política d’un home que va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Vilafranca durant la legislatura 1999-2002, que va ser alcalde l’any 2009 i que actualment és primer tinent d’alcalde i regidor de l’àrea d’Acció territorial i Serveis urbans, i regidor d’Urbanisme, entre d’altres càrrecs en representació del PSC.Entre el públic, la seva família fent pinya a primera fila i més endarrere l’altra família, la de la política, companys i companyes de militància, representants polítics d’altres municipis de la comarca, també de diferents entitats de la vila, sindicats, associacions de veïns, en definitiva, “un reflex del que és la realitat actual de Vilafranca”. De moment, la realitat és que Francisco Romero va aconseguir les passades eleccions municipals cinc regidors, que se sumen als de Junts per Vilafranca a l’equip de govern. A l’acte de presentació, el candidat no va esmentar possibles pactes de futur amb altres formacions polítiques, només de passada va parlar d’assolir l’alcaldia ” a poder ser sense aliances” i desplegar així el seu projecte en solitari perquè “Vilafranca es mereix tot el que poguem fer en diferents àmbits”.
Romero va reclamar la presència dels seus companys del grup municipal per tancar l’acte de presentació d’un vell conegut que abans de començar ja s’havia ficat el públic a la butxaca.

També et pot interessar

Comentaris