L’Alt Penedès baixa de la barrera dels 5.000 aturats

Un home mirant la pàgina web del SEPE. FOTO: ACN
10/06/2022 - 14:00h

A les portes de la temporada turística d’estiu, tant l’Alt com el Baix Penedès redueixen la desocupació

El Penedès torna a sumar un mes de bones notícies pel que fa a les dades d’atur. El Ministeri de Treball ha donat a conèixer aquesta setmana les dades de desocupació referents al mes de maig, un període que el territori ha tancat amb 567 persones menys a les llistes d’atur. La xifra és més elevada que el passat abril (-338), i el fet més remarcable és l’increment de contractes indefinits que s’han signat.

Segons CCOO, a l’Alt Penedès el 40% dels nous acords laborals que es van tancar al maig van ser d’aquesta modalitat, que s’ha reactivat molt arreu del país després de l’aprovació de la darrera reforma laboral. Segons el sindicat, tant la baixada de l’atur com l’augment dels contractes indefinits comporten “una millora i una reactivació sense precedents”.

Tal com ja va passar a l’abril, el Baix Penedès és la comarca que ha liderat la reducció de les llistes d’atur al territori. La proximitat de la campanya turística d’estiu ha empès a la baixa els indicadors, amb 317 persones desocupades menys. L’Alt Penedès, però, recupera l’empenta que havia tingut fa uns mesos, i amb 229 aturats menys, triplica la xifra que va assolir el mes passat.

Les dades són especialment bones sobretot si es té en compte la davallada de la desocupació que hi ha hagut el darrer any, després que la pandèmia de la Covid-19 hagi entrat en una situació de més control.

Així, des del maig del 2021, més de 3.600 veïns i veïnes de l’Alt i el Baix Penedès han aconseguit abandonar les llistes d’atur, que ofereixen la millor xifra des d’abans de l’esclat de la crisi del 2008. La notícia més negativa del maig és que l’atur femení encara costa més de reduir que el masculí, també al Penedès.

També et pot interessar

Comentaris