Castellet s’engalana amb una nova edició del Mercat Medieval

09/06/2022 - 17:00h

Aquest cap de setmana arriba la divuitena edició amb una àmplia programació d’actes, la mostra gastronòmica i de vins i caves del municipi i moltes novetats

Aquest dissabte i diumenge se celebra una nova edició del Mercat Medieval de Castellet. Un any més els carrers del poble de Castellet recuperaran l’essència medieval per acollir visitants d’arreu. La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, serà l’encarregada d’inaugurar el Mercat demà a les onze del matí. Enguany s’arriba ja a la XVIII edició d’aquest esdeveniment, que esdevé un espai de trobada per a tots els habitants del terme municipal de Castellet i la Gornal, però a la vegada cada cop més augmenten els fluxos de visitants que s’apropen a aquest indret.
El Mercat constarà d’una extensa programació d’actes, entre els quals destaquen espectacles infantils, músics de carrer fent cercaviles, concert vermut i espectacles medievals. Així com, un any més, a la plaça del Castell es podrà trobar la Mostra Gastronòmica i de Caves i Vins del municipi, on es podran degustar productes locals i de proximitat. Els horaris dels actes es poden consultar a la pàgina 40.

Enguany s’ha proposat donar un aire fresc a l’esdeveniment, apostant per renovar espais de la fira i innovant els espectacles i actuacions que es podran trobar dins el programa d’actes.

Novetats destacades

Una de les novetats que cal destacar és la millora en l’accessibilitat i l’aparcament per als vehicles, ja que any rere any augmenten els visitants que rep la fira i, per tant, era necessari fer una proposta de millora. És per aquest motiu que s’han habilitat dues zones d’aparcament, als nuclis de Clariana i Torrelletes. Així, els busos llançadora gratuïts realitzaran viatges des d’aquests dos punts, i deixaran els visitants a l’entrada sud de la fira, des de Clariana, i a l’entrada nord de Castellet els busos provinents de Torrelletes.

Castellet i la Gornal es troba en un moment de creixement turístic molt important, i ofereix al territori nous recursos turístics, com ara la pròxima obertura de l’Escola de Natura Cuabarrada, alhora que rehabilita edificis i entorns de valor històric per dotar-los de nous usos, n’és el cas, l’Ermita de Lourdes.

També cal destacar la innovació en el desenvolupament turístic, dotant la ruta ‘Castellet Encantat’ del suport de visita autoguiada per mitjà de codi QR. Això permet apropar el visitant, mitjançant les diferents figures a escala real i bidimensional de l’artista Luis Zafrilla, als oficis i tradicions dels habitants d’aquest poble.

Alhora, Castellet i la Gornal es posiciona dins el mercat turístic comarcal obrint portes a l’enoturisme i creant sinergies entre els diferents llocs d’interès turístic a la comarca, formant part així de la marca Penedès.
Els horaris del mercat seran el dissabte d’11 a 15 hores i de 17 a 23 hores i el diumenge d’11 a 15 i de 17 a 22 hores.

També et pot interessar

Comentaris