Comença el nou sistema recollida selectiva porta a porta a Olèrdola

02/06/2022 - 15:00h

La propera setmana es farà la campanya d’educació ambiental, pas previ al desplegament del nou model de recollida selectiva

Diversos espais del municipi d’Olèrdola acolliran el cicle de xerrades per informar a la ciutadania del nou sistema de recollida porta a porta. La primera de les xerrades serà avui a les 20h al Local Molantenc de Sant Pere Molanta. Per demà s’ha programat la reunió informativa a Daltmar, a les 11.30h, a la Zona Esportiva. Dilluns tocarà el torn a Sant Miquel, amb la reunió informativa convocada al Local Rossend Montané, a les 20h. Mentre que a Can Trabal la convocatòria s’ha fixat pel dimarts 14 de juny, a les 20h, a la pista poliesportiva.

El repartiment dels nous cubells que incorporen xip i del material informatiu, es realitzarà durant la segona quinzena del mes de juny, en diferents equipaments municipals, ubicats en cadascun dels nuclis. A Moja la distribució s’ha establert al Centre Cívic La Xarxa els dies 15 i 17 de juny, de 15 a 20hores; i el 16 de juny, de 9 a 14 hores. A la Zona Esportiva de Daltmar es repartiran els nous cubells el 18 de juny, de 9 a 14h; i el 20 de juny, de 15 a 20h. Al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta la distribució s’ha fixat pel dia 21 de juny, de 9 a 14h; i pel 22 de juny, de 15 a 20h. A la pista poliesportiva de Can Trabal, el repartiment dels materials i cubells es farà el dia 23 de juny, de 9 a 14h; i el 27 de juny de 15 a 20h. Finalment, al Local Rossend Montané de Sant Miquel la distribució es preveu fer el 28 de juny, de 9 a 14h; i el 29 de juny, de 15 a 20h.
A cada llar es lliuraran tres cubells amb xip on dipositar i treure els residus a la via pública. Per a les fraccions d’orgànica i el rebuig es facilitarà un cubell amb xip de 25 litres, mentre que per a dipositar el paper i cartró i els envasos, es lliurarà un cubell multifracció amb xip de 40 litres. També es facilitarà un cubell d’orgànica reixat per a la cuina i un magnètic de nevera amb informació gràfica dels calendaris i horaris de la recollida de residus. L’estrena del sistema de recollida amb tecnologia està prevista per al dimarts 5 de juliol.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha habilitat un número de telèfon d’atenció a la ciutadania, el 938911622, així com un correu electrònic obrelaporta@mancomunitat.cat. A partir de l’1 de juliol, s’instal·larà un punt informatiu a la sala d’entitats del Local Rossend Montané, que atendrà tots els dimarts i divendres de 9 a 12 hores, els dubtes relacionats amb la recollida porta a porta.

La tecnologia amb xip donarà la possibilitat a l’usuari, a través d’una aplicació mòbil, de fer un seguiment de les seves aportacions i de les possibles incidències per tal de millorar la recollida selectiva. La web app ciutadana està disponible per sistemes IOS i Android i cal accedir a l’enllaç https://obrelaporta.wcity.app/ des de qualsevol navegador, per a poder descarregar-la i instal·lar-la l’aplicació en el terminal mòbil.

Olèrdola, que des de fa uns anys ja recull sota el model porta a porta les fraccions d’orgànica i de rebuig als pobles de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta, afegirà amb aquest nou sistema amb tecnologia les fraccions d’envasos i de paper i cartró, ampliant el sistema de recollida porta a porta a Can Trabal i Daltmar. Amb el canvi es vol de promoure un nou pas endavant en els objectius de sostenibilitat i en la gestió dels residus, adequant-se als estàndards i compromisos que estableixen les normatives europees per als propers anys.

També et pot interessar

Comentaris