Torrelles de Foix avança en el projecte per construir un CAP al solar del costat de l’Ajuntament

02/06/2022 - 13:00h

El projecte que s’ha presentat donaria ús a aquest espai qualificat d’equipament públic i permetria rehabilitar i reconstruir l’edificació

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha sol·licitat una subvenció al Pla de concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023 de la Diputació de Barcelona, dins del programa de rehabilitació i millora d’edificis i edificacions, amb la que espera comptar amb una xifra que podria arribar als 200 mil euros, per tal de construir el futur centre d’atenció primària del municipi a la parcel·la que es troba al costat de l’edifici de l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha presentat un projecte que donaria ús al solar i a l’estructura edificada que des de fa uns anys es troba en aquest terreny.

El projecte que s’ha presentat donaria ús a aquest espai qualificat d’equipament públic i permetria rehabilitar i reconstruir aquesta edificació, evitant la seva degradació. La proposta que es planteja és la d’un equipament polivalent que inclouria la construcció del Centre d’Atenció Primària en una primera fase i, en una segona fase, la d’un altre servei municipal, encara per determinar.

La construcció d’aquest nou edifici reduiria l’impacte visual i paisatgístic que suposa l’estructura actual, ja que reduiria la volumetria i anivellaria l’alçada de la coberta a la de les contruccions del voltant.

La posada en marxa d’un CAP permetria a Torrelles de Foix oferir unes instal·lacions i un servei de salut de qualitat per als seus veïns i veïnes. En els darrers temps l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha mantingut diversos trobades i reunions amb representants del Servei Català de la Salut per tal d’avançar en aquest projecte. I ara es presenta una magnífica oportunitat per poder impulsar la recuperació d’aquest solar i dotar el municipi d’un servei molt necessari.

L’any 2019 l’Ajuntament va dur a terme una consulta ciutadana sobre l’ús que els veïns volien donar a aquest solar. Les opcions més votades van ser la construcció d’un centre de dia, un espai polivalent i un centre mèdic. L’Ajuntament de Torrelles de Foix es va comprometre a treballar per  cercar el suport i els ajuts necessaris de les altres administracions i el sector privat per tal de dur a terme la proposta que fos més viable.

També et pot interessar

Comentaris