El Consell d’Alcaldes debat qüestions de seguretat i civisme

02/06/2022 - 10:00h

Es va presentar la Campanya forestal d’estiu dels Bombers i el Model de ciberseguretat per a les administracions locals de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

El claustre del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs va acollir la darrera sessió plenària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès, un espai que, l’alcalde del municipi i president del Consell, Cèsar Herraiz, va posar a disposició de la resta de responsables municipals. En el primer punt de l’ordre del dia, Joan Rovira, cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, va presentar la campanya forestal d’estiu i els criteris organitzatius d’actuació en cas d’incendi. Rovira va recordar que estem en un entorn de canvi del model climàtic i de gestió forestal (menys pluges, temperatures més altes; menys conreus, més massa forestal) que està fent que els incendis siguin cada vegada més extrems, amb pirocúmuls que poden complicar molt les tasques d’extinció. El telèfon 112 continua sent el número des d’on es centralitzen les trucades, però Rovira va demanar que es tinguées a mà el seu telèfon i el de la Sala de Control dels Bombers a Sant Boi per a una millor coordinació amb els ajuntaments.

Si un incendi no queda controlat durant els primers 60’, s’instal·la un centre d’operacions als afores del nucli urbà del municipi afectat i s’estableix un comandament d’enllaç per coordinar tots els factors i agents relacionats amb les tasques d’extinció: sales de control territorial dels Bombers a Sant Boi de Llobregat i Cerdanyola, autoritats locals i grups actuants en el territori (ADF, Protecció Civil, vigilants de la Diputació, policies locals, mossos d’esquadra, Creu Roja, Servei d’Emergències Mèdiques, etc.).

En el segon punt de l’ordre del dia, Manel Herrer, responsable de Seguretat de la Informació per a les Administracions Locals de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, va presentar el Model de ciberseguretat per al món local. Herrer va explicar que cada vegada hi ha més ciberatacs, fins i tot en municipis petits, que normalment consisteixen en un segrest de la informació.

El tercer punt va abordar la recollida de vehicles abandonats a la via pública. Es va convidar l’empresa que presta el servei de dipòsit de vehicles a diferents municipis de l’Alt Penedès per explicar a grans trets en què consisteix aquest servei. Aquest és un tema que preocupa els responsables municipals, perquè pot provocar molèsties als veïns i perquè la tramitació administrativa dels vehicles abandonats impedeix retirar-los d’immediat.

En el torn d’informacions de la Presidència, els alcaldesses i les alcaldesses van ser convocats a una sessió extraordinària que se celebrarà durant el mes de juny per presentar-los els treballs preliminars del Pla Territorial Parcial del Penedès abans que es presentin a exposició pública.

També et pot interessar

Comentaris