A presó un home per vuit robatoris amb violència al Penedès, Barcelona i el Vallès Oriental

30/05/2022 - 11:11h

L’arrestat fugia amb la recaptació de les màquines enregistradores després d’amenaçar amb un ganivet

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous a Barcelona un home de 52 anys com a presumpte autor de quatre robatoris amb violència comesos a la ciutat entre el 16 i el 19 de maig. La detenció va permetre resoldre quatre robatoris més amb el mateix modus operandi, tres a Calafell (Baix Penedès) i un a Mollet del Vallès (Vallès Oriental). L’home ha ingressat a presó.

El detingut actuava de la mateixa manera en els robatoris: retenia i amenaça les víctimes amb un ganivet i fugia amb la recaptació de les màquines enregistradores. La investigació policia es va obrir el 9 d’abril arran de dos robatoris violents que van tenir lloc amb només 48 hores de diferència en dos establiments de Segur de Calafell i Calafell.

En el primer, el lladre va accedir pel volts de les 15.45 hores a un local ubicat a la carretera de Barcelona i va fugir amb els diners de la caixa després d’amenaçar la treballadora amb un ganivet.

Dos dies després i pràcticament en la mateixa franja horària, va repetir l’acció en un altre establiment, tot i que en aquest cas no va poder obtenir els diners ja que la treballadora no disposava en aquell moment de la clau per obrir la caixa.

Els investigadors van començar a treballar amb la hipòtesi que una única persona estava darrere d’aquests robatoris, atès que ambdós s’ubicaven en una zona geogràfica concreta i el modus operandi era el mateix. Aquesta tesi es va confirmar amb un tercer robatori violent el 6 de maig en un altre establiment de Calafell. Un desconegut de les mateixes característiques físiques hi va accedir al voltant de les 16.45 hores i en va fugir poc després d’amenaçar la treballadora amb un ganivet de grans dimensions.

Els Mossos expliquen que els assalts van generar inquietud entre els comerciants de la zona per l’actitud violenta del lladre. En una de les ocasions va tallar el cablejat telefònic i es va endur el telèfon mòbil de la treballadora per evitar que pogués alertar la policia.  

Durant la instrucció de la investigació al Vendrell, el sospitós es va desplaçar cap a la zona metropolitana de Barcelona on, entre el 16 i el 19 de maig, va cometre cinc robatoris més mitjançant el mateix modus operandi. Així, el 16 de maig va robar intimidant amb arma blanca en dos establiments situats a Barcelona i Mollet del Vallès. L’endemà, va perpetrar un altre robatori amb intimidació també a Barcelona.

Els Mossos van establir un dispositiu de recerca i detenció a Barcelona, a la zona on els investigadors sabien que el lladre es movia. Finalment, el 19 de maig a la tarda i després que el lladre cometés un robatori amb intimidació en un establiment del Passeig de Fabra i Puig de, se’l va localitzar i se’l va detenir. Els agents li van intervenir un ganivet que l’home portava amagat als pantalons.

El detingut ja havia complert condemnes de presó i tenia diversos antecedents per fets similars. Dissabte passat va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona i l’autoritat judicial en va decretar l’ingrés a presó.

També et pot interessar

Comentaris