Una trentena d’activitats a la 4a Quinzena de l’Economia Social i Solidària

24/05/2022 - 18:00h

Coopsetània organitza del 30 de maig fins el 12 de juny aquesta iniciativa que vol donar a conèixer els valors d’aquest tipus d’economia

Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu del Penedès, posarà en marxa el dilluns 30 de maig la 4a edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària que per primera vegada tindrà com a protagonistes les quatre comarques de la Vegueria, després d’ampliar el seu camp d’acció al Baix Penedès i l’Anoia.

La Quinzena és una iniciativa que té per objectiu principal donar a conèixer els serveis i recursos de l’Ateneu i estendre l’economia social i el cooperativisme pel territori, a la vegada que teixeix xarxa i posa en contactes diverses entitats i projectes relacionades amb l’economia social.

El cicle d’activitats d’aquest any es concentra entre el 30 de maig i el 12 de juny, i comptarà amb una trentena d’activitats. Com és habitual, la programació inclou actes organitzats pel propi ateneu i propostes elaborades conjuntament amb entitats participants de Coopsetània, així com altres iniciatives que s’hi inclouen com a col·laboracions.

La 4a Quinzena de l’Economia Social i Solidària disposa d’activitats tant per a grups més sensibilitzats amb l’economia social i el cooperativisme com per a públics i col·lectius més generals, per posar en valor la diversitat d’aquest sector transformador. Així, tothom qui ho desitgi podrà participar en formacions i tallers per aconseguir més visibilitat als mitjans, per trobar finançament públic i privat per a cooperatives i entitats, o per prevenir conflictes i
garantir una ètica de cures dins d’una organització, entre altres.

També es faran xerrades sobre habitatge cooperatiu, transició energètica i turisme sostenible, es projectaran els documentals “No és excusa” de La Ruda i Endavant sobre la precarització del sector de les cures i la feminització de la pobresa, i “Tenim altres plans” d’Aixina i La Gran Pagesada per denunciar els macroprojectes urbanístics de la Cònca d’Òdena; es presentarà una guia d’autodiagnos i en temes de gènere i dos llibres més, i hi haurà espectacles i concerts per a tots els públics.

A més, a la Quinzena també es podrà participar en una visita pel centre d’interpretació del jaciment d’Avinyonet del Penedès amb Arqueovitis acompanyat d’un tast de vins de Paret Seca, així com dos tallers realitzats per la cooperativa de Jorba Eixarcolant: una excursió pel Penedès per identificar plantes silvestres i un taller de cuina.

La 4a Quinzena coincideix amb actes d’altres entitats que també formen part de l’economia social, com el 6è Mercat d’intercanvi de llibres i roba organitzat pel Grup de Consum de La Bresca, així com el dinar de profit de la Vinagreta, o la Partisana, organitzada per Bullanga Feminista. 

Tots els actes són gratuïts, i es poden consultar a l’agenda de la pàgina web coopsetania.cat.

També et pot interessar

Comentaris