L’advocada Dolors Feliu, escollida a Vilafranca com a nova presidenta de l’ANC

21/05/2022 - 15:00h

L’entitat sobiranista ha celebrat a la capital de l’Alt Penedès el ple constituent del Secretariat Nacional

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha escollit aquest dissabte, en el ple constituent celebrat a l’Escorxador de Vilafranca del Penedès, la jurista Dolors Feliu com a nova presidenta de l’entitat, en substitució d’Elisenda Paluzie.

Segons han informat fonts de l’ANC, Feliu ha obtingut un total de 48 vots del total de 69 secretaris nacionals presents, de manera que ha obtingut la majoria necessària de dos terços en primera volta. Feliu ha obtingut 32 vots més que el pallasso i activista Jordi Pesarrodona, que ha aconseguit 16 vots.

Hi ha hagut 4 vots en blanc i un de nul. Pesarrodona va ser el candidat més votat en les eleccions de les bases al Secretariat Nacional, amb 2.306 vots, mentre que l’advocada en va aconseguir 2.188. Aquestes eleccions es van celebrar entre els dies 10 i 14 de maig.

Aquest dissabte, com apuntàvem, s’ha celebrat a Vilafranca del Penedès la sessió constitutiva del Secretariat Nacional sorgit de les eleccions a l’ANC. En aquest sessió, hi han assistit 69 dels 77 nous secretaris generals, que han triat Feliu com a presidenta de l’entitat.

Qui és Dolors Feliu?

Dolors Feliu va néixer l’any 1964 a Roda de Ter (Osona), és llicenciada en dret per la UAB i el 1989 va començar a exercir càrrecs tècnics a la Generalitat de Catalunya, de la qual n’ha estat advocada des del 1994 i fins l’actualitat.

A més, fa 23 anys que és professora associada de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra i ha estat militant de CDC, després del PDeCAt i va presentar-se a les eleccions del 2015 al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí.

Des del 2011 i fins al generl del 2019, la nova presidenta de l’ANC va ser directora dels Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat.

Des del març de 2019, Dolors Feliu exerceix de directora general de Drets i Assumptes Constitucionals de la Generalitat.

També et pot interessar

Comentaris