El nou Secretariat Nacional de l’ANC es constituirà aquest dissabte a Vilafranca

Màrius Calvet, Chus Castillo i Ester Güell, secretaris nacionals de l’ANC per la Regió 3 que correspon a les comarques del Penedès i Garraf.
20/05/2022 - 13:00h

L’entitat escollirà en un acte a l’Escorxador els nous president, vicepresident, secretari i tresorer

L’Escorxador de Vilafranca del Penedès acollirà aquest dissabte el plenari constituent del nou Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) sorgit de les eleccions convocades a l’entitat sobiranista del 10 al 14 de maig.

Aquestes eleccions representen la renovació de més del 60% dels seus membres, entre els quals hi ha els quatres càrrecs orgànics: Presidència, Vicepresidència, Tresoreria i Secretaria.

El nou Secretariat Nacional de l’ANC serà l’encarregat de dirigir el rumb de l’entitat els propers dos anys de mandat i pren el relleu en un moment que des de l’entitat es defineix com a “molt complex políticament”.

L’ANC afirma en un comunicat que és l’entitat que defensa amb més contundència la unilateralitat i s’ha mostrat molt crítica “amb els partits independentistes que van formar un govern i un parlament que acata sistemàticament les contínues agressions polítiques i judicials de l’Estat espanyol”.

En aquest sentit, l’ANC ha deixat clar en l’últim full de ruta aprovat al març pels seus socis que “aspira a preparar un nou embat democràtic” i que “cal estar a punt per a aquest moment sense esperar als partits”. Un full de ruta que també va aprovar impulsar una llista cívica “netament independentista” que trenqui la “deriva autonomista dels partits actualment al govern”.

Representació del Penedès
Al nou Secretariat Nacional de l’ANC, format per 75 persones, hi ha 3 representants de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf. Són la vilafranquina Esther Güell, que continua com a secretària nacional dos anys més; Màrius Calvet, d’Avinyonet del Penedès, i el sitgetà Chus Castillo.

També et pot interessar

Comentaris