Xavier Ramos no es presentarà a la reelecció com a alcalde de Castellví de la Marca

20/05/2022 - 16:00h

Haurà estat 20 anys a la política municipal, vuit en el càrrec d’alcalde

Xavier Ramos (Junts) no optarà a la reelecció com a alcalde de Castellví de la Marca a les municipals del proper maig del 2023. Després de 20 anys a la política municipal, els últims vuit com a alcalde i la resta com a regidor, Ramos ha complert la seva paraula de completar dues legislatures d’alcalde del municipi. “El meu pas per la política ha estat un gaudi que, malgrat els entrebancs que hem tingut, hem pogut superar amb l’acompanyament de tot l’equip. M’ho he passat molt bé. Ara, al nou consistori els entregarem les claus d’un cotxe nou, un cotxe que nosaltres vam trobar que perdia oli i que hem estat capaços de modernitzar”, relata.

I és que Ramos en fa un balanç del tot positiu. Explica que s’ha fet molta atenció a l’espai públic, que s’ha tingut cura dels parcs municipals que s’han renovat, de les fonts que s’han recuperat tot dibuixant una ruta, de la reforma de la pràctica totalitat dels centres cívics, més ben dit polivalents, de la participació en la reforma de les societats culturals tant de la Múnia com la de Castellví, o de les dues fases de restauració del Castellot. També ressalta el fet que finalment s’ha desplegat la fibra òptica a tot el municipi, que té quinze nuclis de població i 250 masies. I finalment, destaca que, en matèria d’aigua, el servei municipal s’ha posat al dia i ara s’està pendent de connectar-se amb Aigües Ter-Llobregat juntament amb Sant Martí Sarroca. Unes obres que hauran costat dos milions d’euros, dels quals l’Ajuntament només haurà posat 135.000 euros. “Ens assegurem així una aigua de qualitat els pròxims vint anys”.

El polígon de Cal Vies

Pel que fa al polígon de Cal Vies, un polígon que fa 20 anys que és sòl industrial i del qual Castellví només té el 10% de la superfície total, Ramos ha destacat el fet que ells hi fossin a dins, perquè, afirma: “Hem aconseguit que el polígon sigui més petit”. Ara encara s’està dibuixant, però per a l’actual alcalde, “el polígon el tindrem igualment i per això valia la pena formar-ne part de les taules de treball per intentar mitigar les coses”. I el resultat ha estat la reducció d’un 20% de la idea inicial en la superfície industrial, que el polígon no traspassi l’autopista per evitar-ne així futurs creixements. “També hem obtingut que totes les zones verdes i d’equipaments s’ubiquin a Castellví de la Marca i que hi hagi un petit espai per ubicar-hi petites empreses”. Ramos té molt clar que gràcies a la participació en la taula de negociació de l’Ajuntament de Castellví de la Marca aquest polígon avui dia no és una realitat, i així mateix destaca: “També hem assolit que el polígon es desenvolupi per fases, de tal manera que fins que no s’esgoti la primera no es tirarà endavant la segona”. Finalment, assegura que la gestió del polígon serà mancomunada entre Castellet i la Gornal, l’Arboç i Castellví de la Marca, per evitar que cada municipi faci la guerra per la seva banda. “Només des de dins es poden canviar les coses. Si no hi haguéssim participat ara ja tindríem el polígon, més gran i menys endreçat”, conclou.

Coses pendents encara

Pel que fa als temes pendents de tancar abans no s’esgoti la legislatura, Ramos explica que actualment s’està redactant la tercera fase de restauració del Castellot, que culminarà el Pla director de Patrimoni. Després quedaran pendents el tema de Can Pascol, per iniciar el projecte de restauració d’aquesta torre de guaita, i acabar el nou ajuntament.
En les setmanes que venen la militància haurà de decidir qui substituirà Ramos, però tot apunta que serà Núria Cañís, una persona que durant 14 anys ha estat directora de l’escola Cristòfor Mestre de Vilafranca i que ha format part de l’equip de govern les dues últimes legislatures.

També et pot interessar

Comentaris