Trobada pasqual al Castell de Penyafort

19/05/2022 - 11:45h

300 persones vingudes de les parròquies dels arxiprestats del Garraf, Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, i Piera-Capellades

El passat diumenge 15 de maig a la tarda va tenir lloc al castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos) la Trobada Pasqual de la vicaria episcopal del Penedès-Anoia-Garraf. Va ser una trobada molt joiosa per a tothom, ja que feia dos anys que no es podia fer; de fet, estava programada ja en aquest lloc l’any 2020, i dos anys després s’ha pogut celebrar. Hi van participar unes 300 persones vingudes de les parròquies dels arxiprestats del Garraf, Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, i Piera-Capellades. La trobada va tenir una primera part per conèixer aquest indret tan emblemàtic, ja que va ser la casa natal de Sant Raimon de Penyafort, posteriorment un convent de dominics, i és un lloc molt vinculat a la història de la comarca, de l’Església i del país. Concretament, els participants es van dividir en 3 grups, que de forma rotatòria van escoltar en llocs diversos i significatius de l’edifici (el pati d’entrada, el celler, i el jardí dels monjos) tres conferències sobre l’edifici de l’antic convent, la història del castell, i la biografia de Sant Raimon de Penyafort. Posteriorment tots els assistents es van reunir a l’església, on es va projectar un audiovisual explicatiu.

Tot seguit tingué lloc la posada en comú de les respostes a les preguntes del sínode que ha convocat el papa Francesc (“Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”) i que s’han treballat a les parròquies i comunitats. Aquests resums, que van ser llegits pels representants dels 4 arxiprestats, ara seran recollits per elaborar el resum diocesà. A continuació es va celebrar una missa molt viscuda, presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, i concelebrada pels preveres i diaques de la vicaria episcopal. La trobada va acabar amb un refrigeri per a tothom. Cal destacar la magnífica organització a càrrec dels feligresos de la parròquia de Sant Margarida i els Monjos i de l’església de Sant Domènec de La Ràpita, així com la col·laboració de l’Ajuntament i de les entitats del municipi, que van fer possible aquesta jornada tan festiva, participada i enriquidora.

També et pot interessar

Comentaris