Campanya a la Bisbal del Penedès per evitar que la ciutadania alimenti els coloms

17/05/2022 - 19:06h

El municipi ha reduït en un 58% la població d’aquestes aus en dos anys mitjançant sistemes de control de la fertilitat

La Bisbal del Penedès ha reduït en un 58% la població de coloms en dos anys per mitjà de la gestió de la població de coloms mitjançant la reducció de la seva fertilitat. L’objectiu d’aquestes actuacions és controlar la població de coloms per evitar possibles problemes de salut pública i de degradació del patrimoni arquitectònic, del mobiliari urbà i de la vegetació.

Ara, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès engega una campanya informativa amb l’objectiu que la ciutadania no alimenti els coloms.

L’adjudicació del servei de control de la població de coloms va aprovar-se el desembre de 2019 i els resultats d’aquesta implantació han estat positius. Segons Zoethics, Ethical Animal Projects, S.L., l’empresa que gestiona el servei, “els resultats de la Bisbal estan per sobre de la mitjana, que generalment es troba entre un 40% i un 50% de reducció”.

Des de l’empresa consideren que això possiblement “es deu al fet que s’ha pogut instal·lar el dispensador de pinso en un punt que ha atret la majoria de coloms del nucli urbà i, per tant, ha permès que el tractament arribi a un alt percentatge del total de la població”. Aquest dispensador està ubicat a l’Hotel d’entitats (a la plaça de l’Església) i s’acciona automàticament cada dia a les 7.30h, escampant la dosi del fàrmac -programada prèviament- que té per objectiu reduir la natalitat d’aquesta espècie.

La Regidoria de Sanitat considera que cal seguir treballant perquè tothom sigui conscient que alimentant els coloms es converteix -sense saber-ho- en part del problema i, per aquest motiu, engega una campanya informativa perquè les persones no alimentin els coloms perquè aquests s’alimentin amb el pinso que tenen disponible per a aquesta finalitat als dispensadors.

Aquest pinso evita la sobrepoblació sense sacrificis i una condició indispensable perquè aquest mètode de control funcioni és que no hi hagi altres fonts d’alimentació al municipi, perquè els coloms s’alimentin amb el pinso tractat.

També et pot interessar

Comentaris