El CCAP posarà en marxa 3 línies del programa “Treball i formació” a 21 municipis de la comarca

17/05/2022 - 12:00h

El plenari comarcal també va aprovar l’addenda al conveni amb SUMAR per a la prestació del servei de dinamització de la gent gran a diversos municipis de l’Alt Penedès

El consell comarcal va celebrar Ple ordinari dijous de la setmana passada. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es va presentar una proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda: l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit número 4 del pressupost del Consell Comarcal de 2022. Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que era una modificació important perquè calia incorporar majors ingressos en concepte de transferències de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la comarca per valor de 918.681 €.

Aquesta modificació permetrà contractar temporalment 23 persones en situació d’atur a través de 3 línies del programa “Treball i Formació”: majors de 52 anys, persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i persones en situació d’atur de llarga durada que han exhaurit les prestacions per desocupació. Aquestes persones realitzaran obres i serveis d’interès general i en benefici de la comunitat a 21 ajuntaments de l’Alt Penedès. L’objectiu d’aquest programa és millorar l’ocupabilitat de les persones participants.

La modificació de crèdit també es destinarà a altres projectes com l’obra d’habilitació de les vies ciclables interurbanes, l’Oficina de Transició Energètica de l’Alt Penedès, els ajuts de menjador escolar, les dinamitzadores de la gent gran i els convenis amb la Fundació Mas Albornà, la Fundació l’Espiga i Ampert.

La modificació del pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Tot seguit es va presentar una proposta de l’Àrea d’Atenció a les Persones: l’aprovació de l’addenda al conveni d’encàrrec de gestió a l’empresa pública SUMAR, Serveis Públics d’Acció Social de Catalunya, per augmentar les hores de dedicació de les professionals del servei de dinamització de la gent gran que el Consell Comarcal presta a 15 municipis de l’Alt Penedès.

L’addenda es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

La sessió del Ple va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

També et pot interessar

Comentaris