La Jove de Vilafranca no actuarà per Fires de Maig

Un moment d’arxiu d’una actuació de la Colla Jove de Vilafranca
12/05/2022 - 11:15h

La colla creu que, després de dos anys d’aturada, ara mateix els falta nivell tècnic al pom de dalt i una “massa social justa per garantir una actuació mínima”

Finalment cal destacar que la junta de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha pres la decisió de renunciar a actuar a la Plaça de la Vila per Fires de Maig.

Els motius d’aquesta renúncia són la manca de nivell tècnic al nou pom de dalt i una massa social justa per garantir una actuació mínima a l’antiga i, tal com diuen, “per respecte a la plaça de la Vila i a les altres colles presents, es considera que és el que s’hauria d’oferir en aquesta diada”.

Després de dos anys d’aturada gairebé total -i malgrat que la colla està fent evidents passos endavant les darreres setmanes- el darrer assaig de divendres va mostrar encara insuficients garanties per actuar amb un risc mínim.

Aquesta decisió serà comunicada aquest dimarts a la tarda al Patronat de Castells de Vilafranca i afecta només a aquesta propera Diada de Fires. La Colla Jove continuarà amb el seu calendari d’assajos i sortides previst i treballant amb il·lusió per millorar, tant a nivell social com tècnic. En aquest sentit, el proper assaig general serà demà dimecres a les 21:30 h al local de l’associació Budokan Penedès.

La propera sortida, dissabte 28 de maig a la Plaça de Jaume I, a la Diada del 12è aniversari, on actuaran amb els Xiquets del Serrallo, els Minyons de l’Arboç i els Xiquets de Torredembarra.
Recordar que aquesta situació es va donar també per Fires l’any 2019 i per Festa Major d’aquell mateix any la Jove vilafranquina va recuperar el 3 de 7, el darrer assolit abans de l’aturada per la pandèmia.

També et pot interessar

Comentaris