Discrepàncies amb la remodelació de la plaça Joan Sangenís a Sant Cugat Sesgarrigues

05/05/2022 - 12:00h

La CUP ha traslladat una moció al plenari sobre la proposta municipal per demanar que es faci una consulta popular

La CUP de Sant Cugat Sesgarrigues ha traslladat la seva oposició a la proposta de remodelació de la plaça Joan Sangenís, un dels projectes estrella de l’actual mandat. Els cupaires, que han presentat al·legacions al projecte, presentaran una moció al proper ple sol·licitant el suport a una consulta popular sobre el futur de la plaça i en respecti el resultat. Des de la CUP, consideren que la proposta impulsada pel govern d’ERC d’asfaltar la plaça per convertir-la en una nova pista és innecesària, té greus afectacions mediambientals i s’ha fet sense comptar amb la participació dels veïns.

Consideren que el govern d’ERC ha actuat d’esquenes als veïns amb qui no ha consultat la proposta d’asfaltar un dels pocs espais de terra que queda a l’interior del poble i que per la formació de l’esquerra independentista hauria de ser una gran zona verda interurbana. Així mateix, la CUP, en un comunicat, acusa al govern de manca de transparència i de vulneració del dret a la informació en negar en repetides ocasions l’accés al projecte al regidor cupaire, Oriol Marlès, que ho havia sol·licitat personalment a tots els regidors de govern. Finalment, el projecte no va ser entregat al representant de la CUP fins una setmana abans que acabés el període de 30 dies per presentar al·legacions, fet que per la CUP suposa una voluntat evident d’entorpir la tasca de la oposició.

A banda, la CUP considera que a nivell tècnic el projecte no ha contemplat la repercussió que pot tenir l’asfaltat de la plaça sobre el retorn de l’aigua de pluja que, en no poder-se filtrar, afegirà pressió sobre la capacitat dels embornals que ja tenen tendència a desbordar-se amb l’augment de la freqúència d’aiguats intensos provocada pel canvi climàtic. Per la CUP, aquesta actuació tindrà greus afectacions també pel subsòl al impedir que l’aigua provinent de la pluja pugui fluir de forma natural i ser aprofitada mitjançant sistemes de recollida biològicament assimilables pel terreny existent.

També et pot interessar

Comentaris