Torna el Dia del Diable al Vendrell

04/05/2022 - 18:02h

El Ball de Diables del Vendrell compten per aquesta edició amb el Ball de Diables de Vilafranca i el Ball de Sant Miquel i els Diables de la Riera

El Ball de Diables del Vendrell va presentar l’edició del Dia del Diable 2022, amb la intenció de consolidar l’acte i el format de cara als pròxims anys, una vegada superada la situació de pandèmia. El darrer Dia del Diable que es va poder celebrar va ser l’any 2019, i l’edició del 2020 va ajornar-se amb l’adveniment de la pandèmia. L’acte de presentació va tenir lloc el dia 7 d’abril del 2022, una data simbòlica, al faltar un mes exacte per a la celebració d’aquesta jornada, a 2/4 de 8 de la tarda a la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell, on se’n va descobrir el cartell i tots els actes.

Ser un referent

El Dia del Diable pretén ser un referent arreu del territori i la data que marqui l’inici del foc a la vila, però també una manera d’entendre el Ball. Un dels motius principals de celebració d’aquesta jornada és la reivindicació dels elements característics del Ball de Diables del Vendrell, i del model tradicional. Per aquest motiu l’edició d’enguany comptarà amb el Ball de Diables de Vilafranca i el Ball de Sant Miquel i els Diables de la Riera. Dins dels actes en trobem tres de principals, més vinculats amb la figura del diable, com són la Cercavila de Timbals, la representació dels Balls Parlats i la Cercavila de Foc, i en segon lloc uns actes de caire més festiu, amb l’objectiu d’arrodonir una jornada i de poder fer germanor entre els balls i també amb tothom qui s’hi vulgui sumar.

Tots els actes

El primer acte de dissabte serà a 2/4 d’1 del migdia des de la plaça Vella, Cercavila de Timbals, pels carrers de la vila amb un recorregut lliure, sense foc, amb un aire més informal amb la participació de les tres colles. Està previst que duri una hora, i que finalitzi al pavelló Àngel Guimerà.
A 2/4 de 2 del migdia es farà l’arribada dels timbals al Pavelló Àngel Guimerà i l’inici del Vermut Infernal per anar fent temps fins a l’hora de dinar.
A 2/4 de 3 serà el torn del dinar popular, obert a tothom qui vulgui, pel preu de 8 €.
Pel que fa als actes, es reprendran a les 7 de la tarda amb sortida en cercavila (sense foc) cap a la plaça Vella. A les 2/4 de 8, representació dels Balls Parlats. En acabar, cercavila de lluïment fins al carrer de les Quatre Fonts.
A les 3/4 de 9 del vespre, concentració, i a les 9, inici de la Cercavila de Foc, que passarà pels següents carrers. de les Quatre fonts, Major, Carnisseria, Muralla, pça. Nova, dels Cafès, Prat de la Riba, del Peix i pça. Vella, on s’acabarà amb una encesa conjunta. I a les 12 de la nit, final de festa a la plaça Vella amb Dj, a càrrec de l’Enxaneta.

També et pot interessar

Comentaris