Programen visites per mostrar el resultat de la restauració de Santa Maria

02/05/2022 - 17:27h

Entre d’altres es pot visitar la nova teulada i conèixer tota la història de la basílica vilafranquina

Des del passat cap de setmana Vilafranca té una novetat per descobrir el seu patrimoni arquitectònic i històric. Les obres de restauració de la teulada de la basílica de santa Maria, que tot just han finalitzat, han deixat visitable un nou espai que permet conèixer més a fons la història de l’església de santa Maria i les diferents transformacions que ha anat patint al llarg de la seva història. És l’espai entre les voltes de l’església i la teulada, on s’hi pot accedir des del campanar.

Per tal de poder descobrir aquest nou espai, el darrer cap de setmana van començar les visites guiades que permeten entrar a l’interior de la teulada i veure i conèixer d’a prop les informacions que han anat posant al descobert les obres de restauració i els treballs arqueològics dels darrers anys.

Per accedir a la teulada es puja al campanar i després del primer pis una porta surt a l’espai entre el campanar i la coberta que serveix de trànsit entre els dos punts. Aquesta terrat s’ha preparat per acollir els visitants amb les baranes que s’han instal·lat i que permeten veure d’a prop el resultat de la restauració de les teulades laterals nord i sud, així com la teulada principal.

Les properes visites seran els dissabtes 7, 14, 21 i 28 a les 7 de la tarda, els diumenges 8 i 15 de maig a les 7 de la tarda, i el diumenge 29 de maig a les 11 del matí. Així mateix també es poden concertar visites amb grups amb data a convenir. L’entrada per adults a partir d’11 anys és de 10€, i pels menors entre 6 i 10 anys de 5€. Les inscripcions poden fer-se al correu electrònic visites@descobrirpenedes.com o al telèfon 606 889 257.

També et pot interessar

Comentaris