Dissabte s’estrena al Teatre Casal de Vilafranca l’obra “Cunyades”

25/04/2022 - 16:43h

Una comèdia per no deixar de riure en cap moment protagonitzada per Àngels Bassas, Mònica Pérez, Fermí Fernández i Jordi Ríos, dirigida i escrita pel martinenc Ramon Grau

Aquest dissabte (20.30 hores) s’estrena al Teatre Casal de Vilafranca la comèdia “Cunyades”, una obra escrita i dirigida pel martinenc Ramon Grau protagonitzada per les actrius Àngels Bassas, Mònica Pérez i els actors Fermí Fernández i Jordi Ríos, quatre noms de primera fila.

A la presentació de l’obra als mitjans de comunicació el director, Ramon Grau, explicava que “Cunyades” és una comèdia que estava pensada per ser estrenada fa dos anys, però amb l’arribada de la pandèmia es va haver de posposar fins a aquest dissabte, quan es farà l’estrena oficial, i que continuarà amb diferents representacions en festes majors d’arreu del territori. L’obra, putualitzava Grau, ha estat pensada per ser representada pròpiament en Festes Majors i per adaptar-se a tota mena d’escenaris. De fet, ja hi ha signades algunes representacions a Vilanova i la Geltrú, Cunit, Bellvei o Sentmenat.

L’actriu Mònica Pérez, destacava que per a ella és una situació nova i molt engrescadora, ja que d’aquesta manera es poden veure més les reaccions del públic, en un context en el que ja no hi haurà mascaretes, encara que, destacava, “ja havíem après a llegir les reaccions del públic fins i tot amb les mascaretes”.

Àngels Basses, al seu torn, explicava que ja havia viscut de joveneta les representacions en festes majors i que les respostes del públic acostumen a ser molt autèntiques i diferents de les que viu a la ciutat i en un teatre. Per acabar i en aquesta línia, Fermí Fernández també afegia que treballar d’aquesta manera és “com fer una multiestrena, creant una direcció d’obra més heterogènia i adaptant-se a cada públic i escenari.”

Tant els actors com el director, coincidien a dir que és una obra molt divertida i que en cada escenificació es deixa pas a petites improvisacions que converteixen l’obra en una comèdia espontània, fresca i molt divertida i que és un no parar de riure.

L’argument

“Cunyades” tracta sobre els embolics entre la Berta i la Sara, dues cunyades, per fer-se amb el negoci familiar: la “Impremta Planas i Fills”. Un cop mort el seu sogre i propietari, Manel Planas, la impremta ha passat a mans dels seus fills, en Pere i en Pau, de caràcter afable i que, al contrari que les cunyades, sempre s’han portat molt bé entre ells.
Tot aquest joc de contrastos converteix l’obra en un moment espontani i molt divertit en el qual les trifulgues no paren d’aparèixer i embolicar la troca, deixant la incògnita de qui és quedarà amb la impremta “Planas i fills”.

La venda d’entrades està funcionant a bon ritme i aquest dijous ja hi havia més de mitja platea plena. Les entrades es poden adquirir a la pàgina web www.teatrecasal.com o a les oficines de l’entitat de 17 a 20 h.

També et pot interessar

Comentaris