Petició de 28 anys de presó per un assassinat comès a la Bisbal del Penedès

Façana exterior de l’Audiència de Tarragona (Foto: ACN)
20/04/2022 - 16:31h

La Fiscalia de Tarragona creu que dos homes van matar la sogra d’un d’ells per robar-li diners

La Fiscalia sol·licita 28 anys de presó per a cadascun dels dos acusats de matar la sogra d’un d’ells, el 4 de juliol del 2017 a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès). Segons l’escrit d’acusació de Fiscalia, els dos homes haurien acordat robar uns 20.000 euros que la víctima tenia a casa seva entrant al domicili i asfixiant-la per deixar-la inconscient, i van traçar un pla per simular que el robatori estaria comès per uns lladres desconeguts.

Al final, i a causa de les maniobres d’asfíxia, la dona va acabar morint. El cas es jutjarà a l’Audiència de Tarragona amb jurat popular.

D.M.M. vivia amb la seva parella i els pares d’ella en una casa a la Bisbal del Penedès, i passava per una situació econòmica precària. Segons el ministeri fiscal, va acordar amb A.G.M, company de feina i amic, robar uns 20.000 euros que sabia que la seva sogra -de 63 anys- guardava al domicili dins una bossa de mà. Per això van preparar un pla que executarien un dia que la dona estigués sola a casa.

El dia escollit va ser el 4 de juliol del 2017, ja que sabien que el sogre de l’acusat era a Barcelona, i que ell i la seva dona havien d’anar a mirar pisos al Vendrell i a sopar en un restaurant de Roda de Berà (Tarragonès).

Segons el pla establert descrit per la Fiscalia, D.M.M. deixaria una finestra oberta perquè A.G.M. pogués accedir a l’habitatge sense dificultats i, un cop dins, asfixiaria la dona fins a deixar-la inconscient, la lligaria amb cinta americana i agafaria els diners. Després, A.G.M. marxaria i avisaria el seu amic amb un missatge en clau per telèfon mòbil informant-lo de l’èxit del pla. El ministeri fiscal remarca en el seu escrit que tots dos “assumien que el mecanisme d’asfíxia podria produir la mort” de la dona.

Execució de l’estratègia

Tal com relata l’escrit d’acusació, cap a les set de la tarda d’aquell dia, D.M.M. va deixar un forat a la tanca perimetral i una finestra oberts perquè A.G.M. hi pogués entrar; i va marxar amb la seva parella. Cap a tres quarts de deu del vespre, l’executor del pla va accedir al domicili, es va introduir fins al saló on hi havia la víctima i “amb ànim de causar-li la mort o assumint que aquesta circumstància es podria produir, i fent valer la seva important superioritat física que impedia cap defensa” per part de la dona, “la va colpejar al cap i a la cara, li va tapar les vies respiratòries amb un dels coixins del sofà i va mantenir la pressió fins que es va desmaiar”, relata la Fiscalia. L’acció li hauria acabat provocant la mort.

A continuació, va agafar un moneder que hi havia a l’interior de la bossa de mà que la víctima tenia a la seva habitació i que contenia documentació, uns 3.000 euros en efectiu i dos anells. No obstant, no es va adonar que també hi havia un sobre amb 14.000 euros. Després, va marxar de l’habitatge i va enviar un missatge a D.M.M. per informar-lo que ja havia acabat la seva missió: “ja he acabat de sopar”, deia el text.

D.M.M. i la seva dona van arribar al domicili pocs minuts abans de les onze de la nit. En veure el cos de la víctima estirat al sofà, la seva filla va trucar el 112. Segons el fiscal, per tal de desviar les sospites, D.M.M. va fer veure a l’operador que feia la reanimació cardiopulmonar a la dona. En els deu minuts que van passar fins que va arribar la primera patrulla policial, l’acusat hauria preparat l’escena per fer creure que a l’habitatge hi havien accedit desconeguts. Així, va extreure peces de roba de l’armari de l’habitació del seu sogre i les va escampar per terra.

Quan a la casa ja hi havia diversos agents dels Mossos d’Esquadra, la filla de la víctima es va adonar que a la bossa de mà hi quedava el sobre amb 14.000 euros; i va guardar la bossa i els diners dins de la seva pròpia bossa. Posteriorment, i a petició dels agents, ho va entregar tot a la policia. Els 3.000 euros sostrets i la documentació no s’han recuperat.

Pel què fa als dos anells que s’hauria endut A.G.M., dies després D.M.M. hauria simulat davant la seva parella, el seu cosí i el seu sogre que els va trobar casualment dins un llum de l’habitació de la víctima. La presumpta falsa troballa es va comunicar als Mossos d’Esquadra dos dies després, el 27 de juliol.

Per tot plegat, el ministeri fiscal reclama 23 anys de presó per cadascun dels dos acusats per un delicte d’assassinat; i 5 anys més per un delicte de violència en casa habitada. A més, reclama que indemnitzin la família de la dona amb 75.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris