Pinnae recupera els ajuts d’impuls social al territori

20/04/2022 - 12:45h

Hi dedica 300.000 euros i enguany obre la convocatòria també a entitats de caire cultural i mediambiental

La Fundació Pinnae ha presentat aquesta setmana la quarta convocatòria d’Impuls pel Territori, uns ajuts que tenen com a objectiu donar suport a projectes i activitats de la vegueria Penedès. La dotació d’enguany és de 300.000 euros, com en la darrera edició feta, el 2020.
Fins ara aquests ajuts es destinaven a projectes de caràcter social, per tal de cohesionar i integrar els teixits més vulnerables i enguany la principal novetat és que la convocatòria s’obre a l’economia social i a les entitats privades no lucratives amb projectes d’àmbit cultural, artístic, mediambiental i esportius.

El president de la fundació, Martí Solé, ha explicat que el projecte també dona resposta als reptes socials de la nostra societat, alienats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, referent als Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

Segons Solé, després d’un any en blanc per culpa de la disminució d’ingressos, aquest 2022 s’ha decidit recuperar la convocatòria “perquè amb la crisi sanitària i les conseqüències econòmiques de la guerra entre Ucraïna i Rússia hi ha més necessitats que mai entre les persones vulnerables”.

Solé ha explicat que fins ara s’han atès 34 projectes d’arreu de la vegueria Penedès amb un pressupost de 600.000 euros i s’han presentat a la convocatòria 115 projectes, amb un pressupost total de més de dos milions d’euros.

De nou, i tal com es va fer en la tercera convocatòria, hi haurà dues modalitats de presentació de projectes. En la modalitat A es poden presentar projectes amb un pressupost de fins a 6.000 euros i en la modalitat B s’adreça a treballs d’entre 6.001 euros fins a 15.000.
Enguany aquests importants han disminuït (anteriorment eren 10.000 i 25.000 euros), ja que, segons el director de la Fundació Pinnae, Joan Melero, “per tal de donar més opcions a entitats més petites”.

El termini d’inscripció s’ha obert aquesta setmana i cada entitat pot presentar-se amb un sol projecte sempre que ompli el formulari que trobarà al web de Pinnae www.pinnae.cat/conovcatories. Segons ha explicat Melero, enguany els requeriments formals per presentar candidatura “són més reduïts i més fàcils” però demanen que, “com a mínim” les entitats hagin de presentar el formulari.

Les candidatures es podran presentar fins al 18 de maig inclòs i a partir de la segona quinzena de juliol es començaran a anunciar les entitats beneficiàries. La Fundació Pere Tarrés s’encarregarà un any més de fer la selecció dels projectes més adequats per obtenir els ajuts, segons els criteris establerts per Pinnae que serà qui atorgarà les ajudes als diferents projectes guanyadors.

També et pot interessar

Comentaris