Entra en vigor el nou pla de mobilitat del nucli del Poble de Calafell

14/04/2022 - 20:00h

S’hi han introduït canvis després de parlar amb veïns i comerciants, que milloren la proposta sense alterar el model i els objectius inicials

Aquest dijous ha entrat en vigor al nucli del Poble de Calafell el nou pla de mobilitat. L’Ajuntament de Calafell hi ha introduït alguns canvis sobre el pla inicial, després de parlar amb veïns i comerciants. Les modificacions, segons el consistori, ajuden a millorar la proposta sense alterar el model i els objectius inicials, que són bàsicament dos: pacificació del trànsit i millora de la seguretat viària.

La reobertura a la circulació del carrer Jesús, que ha estat en obres en els darrers mesos, significa també la implantació de la nova regulació. “Les obres han tingut un retard que ha donat més marge per al diàleg. El pla havia rebut el suport dels consells de participació ciutadana, però no ha estat de més, tot el contrari, afinar-lo amb aportacions de les persones que viuen o treballen al Poble”, diu l’alcalde calafellenc, Ramon Ferré.

Ferré afegeix: “Ràpidament, tothom s’adonarà dels avantatges de la nova regulació, sobretot quan vegi que els carrers del nucli són principalment per al veïnat i que no hi haurà trànsit de pas, que es reduirà la velocitat i que s’eliminaran punts negres i girs perillosos, entre altres”.

Els principals canvis, en relació al primer pla, són els següents:

-Es redueix l’àmbit de l’accés restringit a vehicles autoritzats del nucli antic, mantenint la Plaça Catalunya, un tram del carrer Principal i el carrer Barceloneta. D’aquesta manera es garanteix l’accés a persones amb mobilitat reduïda a la Plaça Catalunya, sense necessitat d’autorització.

-S’entén que el trànsit dels carrers Torredembarra, Bisbe Català, Església i Major serà, pràcticament, per a veïns i no es fa necessària l’autorització per a accedir. També es facilita l’accés a la bossa d’aparcament del carrer Principal.

-Es deixa obert el carrer Jesús, a l’alçada de la Plaça del Cubano, durant tot el dia, per a permetre un fàcil accés a l’aparcament de la Biblioteca. Es manté la prohibició d’aparcar en tot el carrer Jesús.

-Es deixa en el sentit actual de baixada el carrer de Mar, des del carrer de Cal Viola, ja que deixa de tenir importància dins la xarxa viària i ja s’aconsegueix reduir el trànsit actual. Els veïns mantindran la forma actual d’accedir als seus garatges.

No obstant, es manté la plaça Camí de Mar tallada al trànsit, per a reforçar el seu caràcter peatonal i reduir el nombre de semàfors de la cruïlla amb la Rambla Mossèn Jaume Tobella.

Des de l’Ajuntament de Calafell es recorda que a les zones d’accés per a vehicles autoritzats hi podran accedir els propietaris i llogaters d’habitatges, comerços i aparcaments que necessitin passar per aquells carrers per a accedir-hi. També s’autoritzarà el pas de vehicles de càrrega i descàrrega, prèvia petició a l’Ajuntament, aportant les matrícules dels vehicles.

El control es farà amb càmeres de videovigilància. L’accés estarà semaforitzat i hi haurà un intercomunicador per a demanar accés puntualment o en cas d’incidència.

També et pot interessar

Comentaris