Es desconvoca la vaga en la recollida de residus

13/04/2022 - 17:19h

Comitè d’empresa i direcció han arribar a un acord en les negociacions i han desconvocat l’aturada, que va començar dilluns

El comitè d’empresa i la direcció de l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas Medio Ambiente han arribat aquest dimecres a la tarda a un acord en les negociacions i han desconvocat la vaga iniciada dilluns 11 d’abril i, en teoria, de forma indefinida, en la recollida de residus de 23 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Segons informa la Mancomunitat, en els propers dies es procedirà a retirar els residus acumulats en la via pública.
La vaga ja s’havia fet notar força en els contenidors de Vilafranca i, de fet, la Mancomunitat havia enviat un comunicat poques hores de desconvocar-se on denunciava que no s’estaven complint els serveis mínims i que, per tant, no s’estava fent la recollida habitual als hospitals, centres sanitaris, residències o mercats municipals, ni tampoc la recollida total cada 48 hores en la resta d’ubicacions. Dels 23 municipis afectats, entre dilluns i dimarts no es va recollir d’acord els serveis mínims a 15 municipis.

Des de la Mancomunitat es va parlar amb l’empresa per tal que adoptessin les mesures necessaries per garantir el servei, i si calia, demanava sancions. Però no ha estat necessari i l’aturada s’ha desconvocat.

Els municipis afectats eren Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, el Pla del Penedès, Font-rubí, la Granada del Penedès, les Cabanyes, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès a l’Alt Penedès, i Canyelles, Cubelles, Olivella i Sant Pere de Ribes al Garraf.

També et pot interessar

Comentaris