Cinc anys d’inhabilitació per retirar més de 770 multes de trànsit a Calafell

La majoria de multes eren per incompliments de la normativa de la zona blava de Calafell.
22/03/2022 - 18:00h

L’exregidor de Seguretat Ciutadana Francisco Clavero també haurà de pagar una indemnització d’11.542 euros

El jutjat penal número 4 de Tarragona ha condemnat a cinc anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic l’exregidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell Francisco Clavero, a qui ha considerat autor d’un delicte de prevaricació per haver retirat més de 770 multes de trànsit.

Segons la sentència a què ha tingut accés l’ACN, Clavero també haurà de pagar al consistori calafellenc més d’11.542 euros en concepte d’indemnització pel perjudici econòmic provocat a les arques municipals entre els anys 2011 i 2015.

La majoria de les sancions eren relacionades amb infraccions a la zona blava, que Clavero va perdonar a familiars directes i a empreses on aquests treballaven. També va anul·lar multes seves -exactament 196-, a altres regidors de l’equip de govern d’aquell mandat, a les seves famílies i a persones del seu entorn.

Durant la instrucció del cas, Francisco Clavero va al·legar que les multes retirades eren de vehicles particulars que prestaven una funció oficial quan van ser denunciats. El mateix regidor de CiU va asseverar que va perdonar les multes sota un criteri de “màxima objectivitat”. I també va considerar que hi havia problemes endèmics de circulació al municipi de Calafell que havien causat “una pressió extremadament rigorosa” en temes d’estacionament, davant la qual era aconsellable revisar alguns expedients dictats en base a tal pressió.

Sentència ferma

A la sentència, el jutge té en compte que Clavero va abonar 15.000 euros abans del judici en concepte de responsabilitat civil i despeses derivades del procediment judicial. Tant el condemnat, com la fiscalia, com l’Ajuntament de Calafell -personat com acusació popular per considerar-se perjudicat per un cas de malversació de fons públics- no tenen previst recórrer la sentència, de manera que aquesta és ferma.

Val a dir que les multes objecte de la denúncia i finalment sentència contra Francisco Clavero estaven prescrites i, per tant, eren incobrables quan l’Ajuntament de Calafell ho va denunciar, però l’administració va entendre sempre que es podia “exigir la reparació del dany” al seu presumpte autor.

També et pot interessar

Comentaris