Els Verds planifiquen una temporada similar a abans de la pandèmia

D’esquerra a dreta, Carles Mata i Sisco Benet
08/03/2022 - 18:10h

Amb un total de 32 actuacions i més d’una trentena d’actes socials, els Castellers de Vilafranca programen gairebé el mateix calendari que abans de la Covid-19

Els Castellers de Vilafranca han planificat una temporada “normal”, amb un calendari gairebé idèntic al que tenien abans de la pandèmia de la Covid-19, que els ha fet aturar gairebé dos anys.

Diumenge ja van alçar els primers castells de l’any a Puigdàlber i aquest diumenge actuaran juntament amb les altres dues colles de Vilafranca i els Falcons davant l’Hospital en un homenatge que fan al personal essencial.

I, a partir d’aquí, el calendari es marca tres pics importants, els mateixos que abans de la pandèmia: la festa major de Vilanova el dia 31 de juliol, Sant Fèlix i el Concurs de Castells de Tarragona, que se celebrarà el primer cap de setmana d’octubre.

En total seran 32 actuacions i més d’una trentena d’actes socials que inclouen música, literatura, sopars, dinars i cinema, entre altres. El president dels Verds, Carles Mata, i el seu cap de colla, Sisco Benet reconeixen que ara per ara és una incògnita saber com es desenvoluparà l’any però, tal com afirma Benet, “els Castellers de Vilafranca no hem deixat mai de lluitar per fer castells”.

El gran dubte és si la massa de gent respondrà perquè han estat dos anys sense grans diades. Benet no creu que assolir els nivells d’abans de la pandèmia hagi de ser molt complicat sobretot un any que hi ha Concurs, però sí que veu més difícil “mantenir el nivell i portar grans castells a moltes places tal com fèiem abans”. Per Benet, els Castellers de Vilafranca el que faran és “anar com sempre a màxims, però amb seny i sempre per descarregar els castells”.
Diades com el Pla de la Seu, Altafulla, Mataró, Vilanova, la Bisbal o Santa Tecla estan programades i els grans objectius seran tres: ser la millor colla per Sant Fèlix, guanyar el concurs i “posar-hi la cirereta” per Tots Sants. Quina és la cirereta? Benet encara no ho vol dir perquè vol “tocar de peus a terra”.

Però la feina s’ha de fer pas a pas i, per això, des de la colla planifiquen fer el primer castell de vuit a la diada de primavera de Cal Figarot que faran el 27 de març i, si tot anés bé, podrien provar el primer castell de 9 per Fires de Maig.

A finals de maig actuaran a Perpinyà, al juny viatjaran al País Basc, on esperen poder inaugurar una placa a Orio del primer castell de nou que s’hi va assolir el 2018. I a finals d’agost tenen un calendari d’allò més atapeït perquè començaran el 27 d’agost amb actuació al Catllar, 28 a l’Arboç i tres dies de Festa Major.
Segons Benet, l’autoexigència és la millor fórmula per fer grans actuacions i els Castellers de Vilafranca no saben treballar “si no hi ha un objectiu i un compromís. I aquests hi són”.

Una diada de Tots Sants amb tres colles

Una de les novetats que van explicar des dels Castellers de Vilafranca és que la diada de Tots Sants de Vilafranca passarà de tenir quatre colles a tres. Així, el dia 1 de novembre actuaran a Vilafranca els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona i, per tant, els Castellers de Sants no formaran part del cartell. Segons Sisco Benet, els barcelonins han quedat fora després de fer un sorteig perquè creuen que és una diada massa llarga i cal mantenir l’interès de l’afició en una jornada en la que, probablement, el nivell general de les colles no es preveu que sigui tan alt com altres anys.

També et pot interessar

Comentaris