“He deixat de fer més d’actriu per dedicar-me a fer més de mare”

08/03/2022 - 14:06h

L’actriu vilafranquina Clara Cols es dedica a gestionar la sala Flyhard i té uns horaris més flexibles

Aquest dimarts és dia 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones, en un moment en què, com és –malauradament– habitual des de sempre, continua sent necessària aquest 2022 la lluita pels drets del coŀlectiu femení i la seva plena igualtat amb el gènere masculí. L’edició del 3d8 d’aquesta setmana inclou diverses pàgines informatives dedicades a la commemoració anual del 8-M. A més, ens hem centrat en el testimoni de diverses dones del Penedès que, independentment de la seva professió i responsabilitat laboral, han de fer mans i mànigues diàriament per poder tenir una mínima conciliació laboral i familiar.

L’actriu vilafranquina Clara Cols ha compartit amb el 3d8 el seu dia a dia i la manera en què concilia la vida laboral amb la familiar. Des de fa vuit anys és mare d’una nena, i això la va portar a fer alguns canvis en l’àmbit de la feina: “Vaig deixar de fer més d’actriu per dedicar-me a fer més de mare”, diu. Actualment, està separada i té una custòdia compartida. Admet que la meitat del temps el dedica a la criança de la filla, i que quan està sola intenta avançar la feina al màxim. Però el motiu principal pel qual va deixar de banda la feina d’actriu van ser els horaris de les funcions, que són molt difícils de combinar amb la vida familiar, perquè acostumen a ser els vespres i les nits, i els caps de setmana.

Ara només actua puntualment, tot i que abans de ser mare podia estar dos mesos fent funcions diàries. Cols s’ha centrat més a gestionar la sala barcelonina Flyhard, cosa que li permet tenir uns horaris més flexibles i, sobretot, treballar als matins, quan la seva filla és a l’escola. Reconeix que troba a faltar els escenaris i que més endavant no es tanca a reprendre l’activitat teatral que tenia abans de ser mare. De moment, va fent només actuacions puntuals que li permeten combinar la seva vida de mare amb la laboral. “He prioritzat poder estar amb la meva filla”, clou.

També et pot interessar

Comentaris