Calafell planifica 120 grans accions per al Pla d’Acció Municipal 2023-2027

03/03/2022 - 20:00h

Els consells de participació ciutadana validen la proposta final després de més d’un any de treballs

L’Ajuntament de Calafell ha planificat més de 120 accions dins del pla d’acció municipal 2023-2027. Són iniciatives prioritàries que es desenvoluparan en uns anys clau per poder assolir els objectius de l’Agenda 2030. I són accions locals, però dins d’uns reptes globals, segons s’ha apuntat des del consistori calafellenc.

El document final va rebre aquest 1 de març la validació del Consell Ciutadà, el màxim òrgan de participació ciutadana municipal, reunit en sessió conjunta amb els tres consells territorials existents (Calafell Històric, Segur de Calafell i Urbanitzacions). Era, a més, la primera sessió de participació ciutadana que podia fer-se de forma presencial des d’abans de la pandèmia.

Les accions previstes tenen un calendari i una planificació i el pla d’acció municipal estableix també els procediments per tirar-les endavant. “És importantíssim a un municipi com el nostre haver posat les llums llargues, abandonant dècades de treballar a curt termini i sense una perspectiva global”, diu l’alcalde, Ramon Ferré.

De la seva banda, la tinent d’alcalde de Participació, Helena Rubio, explica que “l’Agenda Calafell 2030 és una guia que marca el camí dels canvis i transicions que caldrà realitzar en els propers anys. No estem tan sols davant un canvi de paradigma local, sinó general. No és una època de canvis, sinó un canvi d’època”.

En aquest nou panorama, tots els nous reptes han de tenir resposta. Singularment, els reptes de la revolució digital, el canvi climàtic, les crisis econòmiques o d’altra mena i la cohesió social. “I només aquelles poblacions que s’han preparat, que han fet la feina prèvia, que han pensat a mig i llarg termini, tot posant la ciutadania en el centre de l’acció pública, podran encarar amb èxit unes metes tan necessàries com no sempre fàcils d’assolir”, afegeix Rubio.

Un llarg procés d’elaboració

El Pla d’Acció Municipal 2023-2027 de Calafell és fruit d’un llarg procés d’elaboració, en el qual s’han conjuminat, de forma paralel·la la participació ciutadana i un gran treball tècnic. La participació ha inclòs una consulta ciutadana i un debat en quatre àmbits temàtics.

En la sessió conjunta dels consells de participació d’aquest 1 de març, l’equip redactor ha presentat el resultat final, com a retorn als agents socials, econòmics, culturals i cívics que s’han implicat en el procès i han fet aportacions.

La regidora de Participació diu també: “La participació és quelcom imprescindible a data d’avui per aconseguir les subvencions que necessitarem per tirar endavant”. Però subratlla un punt important: “Els canvis que hem de fer, d’acord amb el pla d’acció municipal, hauran de ser amb una doble dimensió humana. Una, la de la participació, comptant amb l’opinió de totes i tots. L’altra, la de l’equitat. Tot allò que guanyi Calafell anys a venir, que faci que s’hi continuï vivint bé, o encara millor, ha de ser sense deixar-se ningú enrere”.

També et pot interessar

Comentaris