Miguel Delgado renuncia a l’alcaldia de Castellet entre paraules d’emoció

28/02/2022 - 17:30h

Tots els grups municipals del consistori van agrair la tasca i l’entrega del que ha ostentat el càrrec els últims 22 anys

Divendres passat es va celebrar ple extraordinari a l’Ajuntament de Castellet i la Gornal amb un únic punt a l’ordre del dia: Presa de raó de la renúncia d’alcalde i regidor de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal presentada per Miguel Delgado Almansa, alcalde del municipi des del juny del 1999. Els motius al·legats van ser personals, però en paraules del propi Delgado aquest es va mostrar “molt cansat”.

En les intervencions dels grups que formen part del consistori, Pilar Benito (Ciutadans) va tenir paraules d’agraïment “pels anys de servei públic i per totes les coses bones que ha fet per al nostre municipi”. Benito va destacar que al principi d’aquesta legislatura en molts temes el ara exalcalde va mantenir una posició enrocada i de poc diàleg amb la resta de grups del consistori. Malgrat tot, va continuar dient “haig de reconèixer que els dos últims anys hi ha hagut un canvi positiu en el diàleg. Espero que el nou alcalde tingui els mateixos encerts i que treballi a fons per totes aquelles coses que estan pendents”.

De la seva banda, Marc Vallès (Junts) va explicar que els que es queden i els que vindran “tindrem el pes de la responsabilitat de continuar fent polític municipal pels nostres veïns i veïnes. Coordinar un municipi com el nostre no és tasca senzilla perquè la dispersió de nuclis fa que tots tinguem necessitats i aquestes no sempre són coincidents entre nosaltres la qual cosa fa que sigui més difícil resoldre-les a curt termini. La majoria de la ciutadania dels nostres pobles ha avalat durant tots aquests anys la política que vostè amb el seu govern han anat fent i, per tant, a judici meu és la prova que indica que les coses s’han fet bé o així ho ha entès la ciutadania”. Vallès va continuar dient que ara la feina serà “continuar treballant per construir ponts que ens duguin cap a una societat més prospera, més justa, més lliure i més igualitària. Ha estat alcalde de tots i per a tots i des del nostre grup municipal volem agrair-li les hores i dedicació de tots aquests anys al capdavant d’aquest ajuntament”.

La darrera intervenció va ser per Alícia Castellví (ERC) donat que el portaveu del grup Oriol Solé no va poder assistir al ple per una urgència familiar. “No entraré en detall de la valoració de la seva feina. Només volem agrair-li tots aquests anys com a alcalde de dedicació i desitjar-li molta sort en el futur”, va expressar Castellví.
La moció va ser votada per exprés desig de Delgado i acceptada per unanimitat.

Deixo un ajuntament sanejat econòmicament, sense deutes ni préstecs i amb uns estalvis. El meu compromís amb el meu poble ha estat deixar-me la pell i crec que ho he aconseguit.”

Miguel delgado. Exalcalde de Castellet i la Gornal
Miguel Delgado va rebre un llarg aplaudiment dels assistents al plenari de la seva renúncia com alcalde.

Delgado es va acomiadar amb unes paraules on va ressaltar, en primer lloc, que arran l’allau de preguntes sobre el seu estat de salut la seva resposta sempre havia estat que es trobava amb una “salut de ferro malgrat que el grau d’oxidació ja és alt”. Emocionat en alguna part del seu discurs Delgado es va dirigir per darrera vegada als presents a la sala de plens, plena de gom a gom agraint “l’enorme oportunitat que m’heu donat per ser el vostre alcalde durant tants anys”. Va tenir paraules d’agraïment a totes aquelles persones que l’han acompanyat durant les sis legislatures formant govern municipal, a d’altres que sense formar part de la llista l’han acompanyat també en tot moment. “Vull agrair la confiança que el meu partit ha dipositat en mi. Mai se m’ha donat cap indicació ni cap instrucció de què calia fer. Sempre se m’ha recolzat en les decisions que he pres i sempre hem treballat per una societat millor”. També va tenir paraules per tots els veïns “que en tot aquest temps han dipositat una confiança en nosaltres”. I també per tots els treballadors de l’ajuntament per la gran professionalitat i responsabilitat. I en especial a la seva esposa i al seu fill. “Vaig tenir la temptació de fer un llistat de tot el que hem fet durant aquests anys, però crec que si algú té interès només cal que faci un exercici de fer memòria”. Va destacar la redacció del Pla General, que no va ser gens fàcil pel fet de dibuixar un creixement proporcional i no desorbitat i el fet de resoldre la problemàtica que hi havia hagut a les urbanitzacions. En darrer terme va destacar que la situació econòmica de l’ajuntament dient “està sanejada, sense deutes ni préstecs i a més tenim uns estalvis. Estic molt cansat, però si tingués quaranta anys tornaria a participar de la política i a comprometre’m. El meu compromís amb el meu poble ha estat deixar-me la pell i crec que ho he aconseguit”. Un llarg aplaudiment dels presents el va acomiadar.

Xavier Revuelta, dempeus, es convertirà en el nou alcalde de Castellet i la Gornal

Aquest dissabte, a les 12 del migdia es farà el ple d’investidura del nou alcalde que si no hi ha cap sorpresa serà el socialista Xavier Revuelta que tindrà el suport de cinc regidors i és que tal i com va passar a la formació d’aquest darrera legislatura cada partit es votarà a si mateix. Així, ERC tindrà tres vots, Junts dos vots i Ciutadans un vot. L’únic dubte és veure si el nou regidor que substitueix Miguel Delgado tindrà la credencial per aquest dissabte.

També et pot interessar

Comentaris