El propietari del descampat denuncia els promotors de la festa il·legal a tocar del Montmell

Assistents a la festa il·legal (Foto: ACN)
27/02/2022 - 23:46h

S’ha allargat un parell de dies i ha acabat amb una vintena de persones denunciades per consum de drogues i alcohol

La festa il·legal que va començar la matinada de dissabte en una zona del Montmell, per bé que al terme municipal d’Aiguamúrcia (Alt Camp), segons ha matisat l’Ajuntament del Montmell, s’ha acabat aquest dilluns al matí després de gairebé dos dies en marxa.

Els Mossos d’Esquadra han denunciat quinze persones per consum de drogues i cinc més per alcohol durant els controls fets a les entrades i sortides del descampat.

Segons fonts policials, el propietari dels terrenys, ubicats a la Vall de Sant Marc i que tenen la mida d’un camp de futbol, ha interposat una denúncia per l’ocupació de la finca. La festa, batejada com a ‘Carnival’, va aplegar un miler de persones i es va convocar a través les xarxes socials.

La majoria de vehicles reunits tenien matrícules espanyoles, tot i que també n’hi havia algunes d’internacionals, sobretot franceses.

Els Mossos d’Esquadra van rebre un avís cap a les 6h del matí de diumenge pels sorolls de la festa i des de poc després van començar a controlar els accessos perquè no entrés més gent i poder evitar que els que surtissin agafessin vehicles si no estaven en condicions de conduir.

Els agents no van tenir la intenció de desallotjar l’espai, de la mida d’un camp de futbol, que acullia la festa des de fa hores, però controlaven l’entorn amb una quinzena de dotacions.

La festa, convocada a través de les xarxes socials, va ser batejada com a ‘Carnival’ i molts dels assistents lluïen disfresses.

L’espai s’havia condicionat amb carpes on es va instal·lar una barra on s’hi podia comprar beguda i menjar, un espai per a objectes perduts i un escenari des d’on s’hi duien a terme actuacions de dj’s.

Alguns dels assistents, com és el cas del Willy, la Marta i el Marc, van venir des de Girona després d’assabentar-se a través de les xarxes de l’existència de la ‘rave’. Van arribat cap a dos quarts de sis de la matinada de diumenge, moment en què asseguren que el control policial era més sever.

“La pandèmia ha condicionat el nombre de ‘raves’ d’aquests últims anys, aquesta és una de les més grans celebrades últimament a la província de Tarragona”, ha apuntat a l’ACN una de les assistents. Després d’hores de festa, van decidir tornar cap a casa ja que aquest dilluns treballaven. Alguns dels participants es van començar a retirar, tot i que eren una minoria.

Mentre que uns ho feien a peu a través de camins secundaris, d’altres tornaven a casa amb els seus vehicles per vies alternatives mirant d’esquivar els controls policials. El descampat on s’ubicava la festa és de difícil accés i està allunyat del nucli urbà de la Joncosa del Montmell, a uns vint minuts del poble.

Ara bé, la música electrònica no va deixar de sonar des de la matinada de dissabte i s’esperava que, com així ha estat, la festa s’allargués com a mínim una nit més. Al voltant de l’escenari i la carpa, els participants van instal·lar diverses tendes de campanya on preveien passar les pròximes hores. L’organització també comptava amb generadors electrògens per als equips de so i il·luminació.

També et pot interessar

Comentaris