Projecte integral de millora del Vendrell amb l’horitzó al 2030

Aquest dimarts es va fer una reunió del pla estratègic del Vendrell pel 2030.
23/02/2022 - 14:14h

L’Ajuntament impulsa la creació d’un pla estratègic per vinculat a la trama urbana, la cultura i el medi ambient

L’Ajuntament del Vendrell està immers en l’elaboració d’un projecte de transformació urbana, sociocultural i econòmica del municipi amb la mirada posada a l’any 2030, una iniciativa d’actuació transversal que ha rebut el nom d’“#amb_tu”.

Per fer-ho s’han iniciat diverses línies de treball, que aniran avançant en diverses fases. D’entrada es farà la diagnosi, per continuar amb la planificació estratègica, la d’execució i, finalment, la fase d’avaluació contínua.

Una de les accions engegades ja per tirar endavant aquest projecte ha estat l’adjudicació de diversos contractes clau a empreses especialitzades que poden contribuir a aquesta transformació des de diferents vessants. Per exemple, des de l’assessorament en verd urbà; des de la definició del programa de mesures d’intervenció i gestió de la riera de la Bisbal i el torrent del Lluc; des de l’elaboració d’una diagnosi integrada del municipi focalitzada en el sòl urbà, una actuació per a la redacció de l’avantprojecte del torrent dels Aragalls; a més de l’actualització de l’inventari de parcs i jardins o un estudi de la definició d’un programa marc de participació de la ciutadania, entre d’altres.

Aquest passat dimarts es va dur a terme a l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) una jornada de treball que tenia com a objectiu la definició del marc de transformació del Vendrell en els propers 4 i 8 anys, com apuntàvem, amb l’horitzó posat en el que ha de ser el Vendrell del 2030. Aquesta trobada va consistir en un grup de treball que provoqués la generació de sinèrgies.

La sessió va comptar amb l’assistència i implicació de tots els equips contractats pel consistori vendrellenc entre els anys 2021 i 2022, que són agents de canvi referents nacionals i estatals i que alhora es coordinen amb un ampli equip tècnic de l’Ajuntament per tal de potenciar un canvi sistèmic de l’Ajuntament i del municipi.

Objectius i característica de la sessió

Els objectius de la sessió eren identificar fortaleses, problemàtiques, trets diferenciadors respecte altres municipis i potencialitats; definir la visió del Vendrell sobre què vol ser i què no vol ser; i establir un relat i estratègia conjunta per als diferents projectes estratègics que s’estan iniciant, a més dels diferents projectes europeus Next Generation per a la reactivació post-pandèmia i pels quals està aplicant l’Ajuntament del Vendrell.

Això de banda, en la reunió també es va parlar de generar l’inici d’un ecosistema d’interacció entre els equips municipals i una metodologia de treball global.

La jornada es va iniciar als nuclis marítims, a l’ermita de Sant Salvador, des d’on els participants fer una caminada per conèixer el litoral del municipi del Vendrell i la seva vinculació amb el mestre Pau Casals. Posteriorment, es va visitar el centre del Vendrell i es va fer una sessió de treball a les instal·lacions de l’EMMPAC.

Segons ha avançat la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell, Núria Rovira, en aquest projecte estratègic “una part important és la implicació social, basada en un programa de participació plantejat a llarg termini per tot el municipi”.

Una implicació que permetrà mobilitzar les entitats, però també els agents clau d’interès i els diferents segments de població no organitzats.

També et pot interessar

Comentaris