L’Ajuntament de Calafell adjudica habitatges socials per primer cop en la història del municipi

08/02/2022 - 19:00h

Els seran entregats a set famílies mentre que un altre pis queda per a casos d’emergència habitacional

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat habitatges socials per primera vegada en la història del municipi. Són set pisos, que rebran sengles famílies desafavorides, que així podran accedir al dret a un sostre digne i en unes condicions econòmiques ajustades a la seva situació econòmica.

La major part d’aquestes unitats familiars estan formades per dones amb fills, tot i que també hi han accedit homes sols.

Hi ha un vuitè habitatge que es guarda com a recurs per a emergències habitacionals. Per exemple, derivades de casos de violència de gènere.

Tots aquests habitatges són de propietat municipal. L’Ajuntament calafellenc els ha anat adquirint per diverses vies. Per exemple, recuperant la titularitat de les antigues cases de mestres. Abans d’integrar-se en la borsa municipal d’habitatge social han estat rehabilitats i equipats per l’Ajuntament, que ha comptat amb l’ajut de la Diputació de Tarragona.

Les inscripcions es van obrir el passat mes d’agost i s’hi han presentat 36 sol·licituds. Les unitats familiars que s’hi van presentar sumaven 98 persones, amb un 40% de menors d’edat. La major part eren famílies monomarentals.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, considera que “és un fet històric que l’Ajuntament hagi pogut disposar per fi d’habitatge social i hagi pogut fer contractes de lloguer, després de molts anys i infinitat de projectes que mai no acabaven de reeixir”.

Ferré afegeix: “Aquest és només un punt de partida. Continuarem treballant en aquesta línia i haurà de ser l’Ajuntament qui ho lideri, ja que ni la Sareb, ni els bancs, ni la Generalitat, ni els continus canvis normatius, han servit per a resoldre el problema”.

També et pot interessar

Comentaris