Miguel Delgado (PSC) deixarà l’alcaldia de Castellet i la Gornal després de 22 anys i mig

03/02/2022 - 21:00h

L’alcalde més longeu del Penedès en actiu posa punt final a sis legislatures, cinc amb majoria absoluta

El socialista Miguel Delgado PSC ha dit prou. Així, aquesta setmana comunicava oficialment a treballadors municipals i als grups del consistori que aquest mes deixarà el càrrec d’alcalde de Castellet i la Gornal, el qual exerceix des del juliol del 1999. Amb una trajectòria de 22 anys i mig, Delgado era l’alcalde més longeu del Penedès en actiu, i en el panorama històric d’alcaldes només l’hauran superat en la durada al càrrec els exalcaldes Jordi Girona, amb gairebé 32 anys a Santa Margarida i els Monjos, Jaume Llopart, amb gairebé 28 anys a Font-rubí i Marià Tutusaus, amb gairebé 24 anys a Olesa de Bonesvalls.

Delgado va encapçalar la llista socialista el 1999, quan va aconseguir la majoria després de rebre 480 vots. Quatre anys després augmentava aquest suport fins als 555 vots i 7 regidors. El creixement en suports encara augmentaria el 2007, quan novament s’emportava la victòria amb 577 vots repetint amb 7 regidors de 9 que tenia el consistori de Castellet i la Gornal. A partir d’aquí el suport va minvar i a les municipals del 2011, tot i baixar fins als 491 vots, va mantenir els 7 regidors donat que aquell any el consistori va ampliar a 11 regidors. El 2015 va assolir la cinquena legislatura amb majoria després de rebre 515 vots i tenir 7 regidors dels 11 possibles. El canvi va ser a les darreres municipals, quan per primera vegada Delgado no obtenia la majoria i baixava fins als 456 vots, la xifra més baixa de suport des del 1999. La irrupció amb força d’ERC amb tres regidors i l’aparició d’un nou partit al plenari com Ciutadans van fer que perdés la majoria absoluta tot i que fins ara ha governat amb suports puntuals tant de Ciutadans com de Junts.

Cansat després de més de dues dècades, ara Delgado vol deixar el càrrec al més ràpid possible –seria aquest mateix mes de febrer–, i ha comentat al 3d8 que vol que el seu successor “trobi la casa endreçada”. De moment no hi ha nom per al seu relleu, tot i que com ha comentat el mateix Delgado, “serà consensuat pel grup municipal”. Sonen com a possibles substituts Jaume Coll, primer tinent d’alcalde, o també Xavier Revuelta, membre de l’equip de govern.

També et pot interessar

Comentaris