L’alcaldessa de la Bisbal, escollida membre del Consell de Governs Locals de Catalunya

Agnès Ferré en la votació feta aquest dimarts a l’Ajuntament de Barcelona (Foto: Ajuntament de la Bisbal del Penedès)
03/02/2022 - 20:00h

Agnès Ferré també formarà part de la Comissió permanent, segons s’ha sabut aquesta setmana en un acte a l’Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha estat escollida com un dels 20 membres de la Comissió Permanent del Consell de Governs Locals aquest dimarts passat, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta comissió, de la que també forma part l’alcaldessa bisbalenca, té les funcions de seguiment i preparació dels acords del Ple del Consell de Governs locals del mandat 2019/2023, les d’organització i funcionament ordinari del Consell i les altres que el reglament d’organització i funcionament estableixi.

D’altra banda, pot efectuar la sol·licitud de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries quan es tracti de l’adequació a l’autonomia local dels projectes de llei i les proposicions de llei, i també dels projectes de decret legislatiu aprovats pel Govern.

El Consell de Governs Locals de Catalunya és un òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat que participa en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives i la tramitació de plans, normes reglamentàries i avantprojectes de llei que afectin de manera específica les administracions locals. Aquest està format per 100 persones: d’una banda els presidents i presidentes de les quatre Diputacions, l’alcaldessa de Barcelona i les presidències de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i de l’altra, els alcaldes i alcaldesses que hagin obtingut més del 5% dels vots en les darreres eleccions municipals, entre les quals hi ha l’alcaldessa bisbalenca, Agnès Ferré.

Quant a la Comissió Permanent del Consell de Governs Locals, aquesta està formada per 20 persones: el president/a del Consell, els vice-presidents del Consell, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, els presidents/es de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i 12 alcaldes i alcaldesses escollits i escollides per formar part del Consell de Governs Locals. Entre aquests alcaldes i alcaldesses hi ha la batllessa bisbalenca que, juntament amb l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, representaran la comarca del Baix Penedès.

Durant la sessió de constitució del Consell de Governs Locals, la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, va destacar la importància que s’hagi reactivat el Consell de Governs Locals: “Convenia reactivar el Consell de Governs Locals per donar veu a tots els municipis, per ser un fòrum del municipalisme, per ser un Parlament dels pobles i ciutats, i també àgora del municipalisme”.

Vilagrà va recordar que aquest òrgan de representació de municipis i vegueries “és una eina, per a nosaltres el Govern de la Generalitat, estratègica però també d’equilibri territorial que evidentment escoltarà amb atenció, amb respecte, el que ens dieu i dotarà dels recursos i les eines que faci falta per tirar endavant aquesta reactivació”.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, s’ha mostrat de la seva banda il·lusionada de formar part del Consell de Governs Locals: “és un honor formar-ne part, per escoltar i enfortir els governs locals. Assumeixo el càrrec amb la responsabilitat de treballar per servir millor la ciutadania i millorar el benestar de les persones”.

Ferré ha afegit que “El Consell de Governs Locals és una representació de tots els municipis catalans i, per tant, treballarem per impulsar i enfortir els municipis”.

També et pot interessar

Comentaris