Els Verds actuaran a les Decennals mentre que Xicots i Jove ho descarten

Aquest diumenge hi ha trobada castellera a Valls | Cristian Muñoz
26/01/2022 - 09:52h

Els de la camisa verda assajaran aquest divendres i es faran testos tant per l’assaig com diumenge abans de l’actuació a Valls

Valls celebra aquest diumenge al matí la popular trobada castellera per les Decennals, que es va ajornar l’any passat per culpa de la Covid-19. En una edició normal serien un centenar les colles que hi participarien, però en aquests moments són moltes les que estan renunciant a anar-hi per la situació actual de la pandèmia.

Pel que fa a les colles vilafranquines, tant Xicots com Jove de Vilafranca han anunciat que no hi assistiran, tot i que es reserven el dret d’anar-hi o bé de forma individual o en un petit grup en algun acte institucional. Els de la camisa vermella expliquen que van fer una votació per decidir si assistien a les Decennals o no i un 70% de la colla va rebutjar-ho.

Els que sí que han anunciat que assistiran a la trobada són els Castellers de Vilafranca, que haurien d’haver fet diferents assaigs abans de l’actuació però que finalment només en podran fer un avui divendres al vespre, a banda d’un exclusiu per a la canalla divendres passat.

La de diumenge serà la primera actuació dels vilafranquins d’aquest any. Per la situació pandèmica, els de Cal Figarot han adaptat i endurit el protocol sanitari de la colla. Tant abans de l’assaig com de l’actuació, es faran testos d’antígens a tots els castellers i castelleres que hi participin. A més, hauran de portar mascareta FFP2 en tot moment.
En l’última ocasió que els Castellers de Vilafranca van participar en les Decennals de Valls, l’any 2011, la colla hi va descarregar la torre de 8 amb folre i el pilar de 5.

També et pot interessar

Comentaris