Calafell celebrarà el Carnaval adaptant-lo a la situació sanitària actual

25/01/2022 - 12:00h

Els actes seran els mateixos però amb menys participants i l’Ajuntament ampliarà les subvencions

Calafell farà unes celebracions de Carnaval adaptades a la situació sanitària. Les rues i la resta d’actes seran pràcticament els mateixos que abans de la pandèmia, però hi haurà limitacions de persones participants i de consum de begudes alcohòliques, a més de les mesures de seguretat generals.

L’Ajuntament va aprovar, en el ple del passat 20 de gener, les bases per a la inscripció de carrosses i comparses. Un dels canvis més importants és que es limita el nombre de participants a un màxim de 150 persones per grup. L’ús de mascareta serà obligatori durant tot el recorregut en no poder garantir la distància de seguretat d’1,5 metres.
La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra, explicava que aquestes són unes bases “adaptades a la situació sanitària actual” i ha afegit que “si tot va bé i l’any vinent hem recuperat la normalitat, les haurem de tornar a canviar”. Lastra recordava també que les normes del Carnaval d’enguany són fruit d’uns mínims acordats entre els ajuntaments del Penedès Marítim i del diàleg amb les carrosses i comparses participants.

La regidora destacava que “en un any que també és difícil per als grups de Carnaval, hem volgut premiar la seva decisió de participar i de fer unes celebracions lluïdes amb un increment important de la subvenció que reben per part de l’Ajuntament”.

Les bases estableixen que la temàtica, vestuari i música han de respectar la dignitat de les dones i les nenes i no cosificar ni sexualitzar els seus coses. Tampoc poden ser masclistes ni lgbti-fòbics, a més d’haver de respectar la diversitat de l’orientació sexo-afectiva i d’identitat de gènere.
A més, durant els actes de Carnaval estarà operatiu un punt lila per prevenir assetjaments, abusos i agressions sexuals, masclistes i lgbti-fòbiques, i actuar i oferir assessorament en cas que es produeixi algun d’aquests fets.
Els grups que incompleixin les bases podran ser expulsats de les rues, fet que els comportarà la pèrdua de la subvenció o el premi, a més del dret a participar en futures edicions.

El programa

D’altra banda, el programa serà el següent: Dijous, 24 de febrer, a la plaça de Catalunya de Calafell tindran lloc els següents actes: Xocolatada infantil (17.30h), Espectacle infantil (18h), Arribada i Pregó a càrrec de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. (19h); Divendres, 25 de febrer, inici de la Rua de Carnaval de Segur de Calafell (22h); Dissabte, 26 de febrer, Carnaval infantil, al Pavelló Jaume Vilamajó de Segur de Calafell (17.30h), inici de la Rua de Carnaval de la platja de Calafell (22h); Diumenge, 27 de febrer, Carnaval infantil, al Pavelló Joan Ortoll de Calafell (12h), inici de la Rua de Carnaval de Calafell poble (17h).

També et pot interessar

Comentaris